writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Achter ,, MOM " en Dansmarietjes Deel 5

door hettie35

De misleiding van z'n ouders en ook van de buitenwacht werd minutieus aan zijn eigen strenge controle onderworpen......!
De dag daarna bedacht hij opeens ik moet nog pepernoten hebbenen snoep, plus een zak om het één en ander in te doen. ook een roe moest er komen, zo pendelde hij met de bus naar Velo.
In de zaak van zijn Zwarte Pieten pak vond hij alles wat hij nodig had. Later werd het budget opgemaakt, het werd tijd voor de feestelijkheden, want daar moest zijn prooi zijn.
De andere dag zei z'n baas, ,, we gaan vandaag nog even naar het centrum, alles moet er piekfijn uitzien." De ladders gingen tegen de puien,, Jij neemt deze rij, geef je ogen goed de kost, de klant
is koning denk daar aan." En hij gaf zijn ogen goed de kost, zij blik was vooral in de woonruimtes gericht. Ja, hij was er morgen klaar voor, de feestelijkheden konden wat hem betreft beginnen.....!


Het draaiboek

De politie had ook een draaiboek opgesteld, de knelpunten van de stad werden bekeken. De praalwagens kregen een controle, de veiligheid, de hoogte werd gemeten.
ook de horica kreeg een bezoek, de drank en alles wat daar zo omheen vloeide, alles ging door het ambtelijke apparaat. De flats in de binnenstad hadden weinig controle nodig dacht men........!
Daar was het altijd gladjes verlopen. Agenten werden ' ingepraat' en ingedeeld, de motor brigade denderde door de stad, ja het draaiboek was erg belangrijk.
Altijd was er, tegen het carnaval, in een geweldige loods, enorm druk. Mensen met vlijtige handen, maar ook vooral kijkers gluurden er rond. Men hield zoveel mogelijk deze gasten van de deur.
Maar de deuren moesten vaak openen dan kon het toch gebeuren dat er pottenkijker binnen
kwamen. Ook onze 'man' deed een heimelijke pas in de loods, want hij wilde zoveel mogelijk alles gezien hebben. Het rook er geurig naar groen en bloemen.

Ongezien kreeg de plannenmaker z'n Zwarte Pieten kledij uit het flat. Inmiddels was het donker geworden en arriveerde hij bij zijn ouderlijk huis.
In de hal zette hij zijn tas met spullen neer. Z'n ouders zaten met de neus in de krant. Een mompeling van 'dag', kreeg hij meer ook niet. Hij had boven nog wat te doen en verdween uit de woonkamer naar boven. De tas werd mee naar boven genomen. Evenlater lichtten z'n handen de matras op en hij deed het Zwarte Pietenpak eronder.
,, Morgen rij ik mee in de stoet,"zei hij terloops toen hij weer beneden kwam. En, viste zijn moeder verder, ,, Ben je morgen een Sinterklaas? Dat zei je laatst toch?"
,, Nee, ik ben koksmaatje bij de minister-president,"loog hij. ,, Nou veel plezier hoor, we zullen naar je uitkijken......." Hij schermde alles af, niemand zou hem in zijn kostuum herkennen.
,, We zij morgen bijtijds in de stad,"sprak zijn moeder, ,, dan staan we vooraan bij de optocht.
"Dat kwam hem goed uit. Hoe vroeger ze weggingen hoe beter. Zijn plan liep goed, precies zoals hij zich dat had voorgesteld.

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Ik denk hetzelfde als Dora, ben benieuwd.

  Groet,
  Greta
  hettie35: Nog eventjes geduld Greta het vervolg komt snel.
  Dank je dat je kwam lezen.
  Groetjes Hettie
 • Wee
  Het zijn wel oude pepernoten dan :)
  Ben benieuwd hoe het verder gaat ...
  x
  hettie35: Nog eventjes geduld maar fijn dat je kwam lezen.
  Groetjes Hettie
 • julien_maleur
  heel realistisch gebracht. Ik zou bijna denken dat jij een Aalstenaar zijt.
  groetjes
  Julien
  hettie35: Nee ben een ras echte Tukker, maar probeer me in te leven in andere gebruiken.
  Groetjes Hettie
 • ivo
  een wereld apart .. het blijft me verbazen

  het foutje hi9j in derde paragraaf 2° zin graag mee gelezen.
  hettie35: Dank je Ivo heb het gelijk verbeterd,
  groetjes Hettie
 • Dora
  Ik ben te benieuwd, lees over de onnauwkeurigheidjes heen want ik denk dat hij de boel flink gaat bestelen of zo...of zo of... in het gehos en de feestvreugde let immers niemand echt meer op...
  hettie35: Dank je Dora voor het lezen,
  groetjes Hettie
 • Hoeselaar
  dat zo een carnavaloptocht zoveel werk met zich meebrengt zou je niet voor mogelijk houden maar het is wel zo en ook goed maar want stel je zo een stoet eens voor zonder dat het van a tot z doordacht werd, hé.

  Willy
  hettie35: Ja anders is een puinhoop snel gecreëerd. Fijn dat je in mijn nieuwe verhaal bent gaan lezen,
  groetjes Hettie
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .