writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dictators…

door GoNo2

Het dictatorschap is ook al geen job met zekerheden meer. Waar gaan we naar toe hé? Ge zit ruim dertig jaar of meer aan de macht en plots beginnen die snotneuzen in je land via facebook en aanverwante internetgedoe een opstand te promoten. Na dertig jaar je volledig opgeofferd te hebben in het belang van de natie, ben je ineens kop van Jut. Krijg je als het ware de zwarte piet toegeschoven. Stank voor dank, moet zo'n dictator denken. Maar zolang het leger achter je staat is er geen vuiltje in de lucht. Behalve bij een zandstorm.
Op een oprotpremie kunnen ze ook al geen aanspraak maken. Is het dan verwonderlijk dat ze de staatskas plunderen? Die mensen hebben ook vrouw en kinderen. Meerdere vrouwen en veel kinderen. Die vrouwen staan regelmatig aan te schuiven om eventjes in 't buitenland te mogen gaan shoppen. En wat doe je dan als goede huisvader? Juist, om van dat gezaag vanaf te zijn geef je toe…
Een echte dictator plooit zomaar niet. Het plebs moet zijn of haar grote muil houden. Laten we wel wezen, als iedereen z'n gedacht zou mogen zeggen, krijgen we toestanden zoals hier in dit apenlandje. Is het niet beter een stabiele regering te hebben die het volk een beetje onderdrukt? Die met mondjesmaat kleine toegevingen doet? Vooruitgang mag er zijn, maar niet te vlug hé?
Wat is er mis mee om een beetje op z'n eigen bevolking te schieten? Kemels worden er overal geschoten, nietwaar. Neem nu ons aller Kadhafi. Die man ziet af, da's duidelijk te zien op z'n boeventronie. Idem voor z'n zoontje. Hij is goudeerlijk. Zegt zelf in z'n televisietoespraak dat er zal geschoten worden tot de laatste kogel. Voilà, recht voor de raap. Zolang het leger wil schieten, welteverstaan. En wees nu eens eerlijk, Libië heeft petroleum dus heeft Libië geld. Met geld kun je in België wapens kopen, veel wapens. Voor meer dan 11,5 miljoen € lees ik in de krant. En dat terwijl er een embargo heerst. Ons landje steunde Libië om een zitje te verkrijgen in de Verenigde Naties. En nu schreeuwen ze moord en brand omdat Kadhafi van geen wijken wil weten? Laat ons niet lachen, 't is al triestig genoeg…
Geloof me vrij, maar het gaat niet stoppen in Afrika, de bal is aan het rollen en is niet meer te stuiten. Of men nu de wapens gebruikt of niet, dictators zijn niet meer van deze tijd. Koningshuizen ook niet meer. Vroeg of laat zal heel de wereld in brand staan. Zou Nostradamus dan toch nog gelijk krijgen….?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • silvia
  ik sluit me aan bij Ivo, en er komt effectief een tijd dat ons eten onbetaalbaar zal worden, en die tijd is niet meer zo ver af vrees ik.
  Weer graag gelezen Gono, je weet zoals altijd op sublieme wijze de vinger op de wonde te leggen.
  GoNo2: Dank u!
 • Dora
  Jij draait en keert.
  wentelt en weekt als de beste
  met je driedubbele sarcasme
  in de gevestigde normen.
  Nee, ook dictators zijn hun leven niet meer zeker...
  hoe zou het dan met ons zitten?
  GoNo2: Dank u!
 • ivo
  een bedenking want de wereld staat effectief in brand, als je ziet hoe de voedselprijzen de pan uitspringen ... mss zal dat de volgende crisis zijn, dat we ons eten niet meer kunnen betalen ..
  GoNo2: Dank u!
 • Mistaker
  Krek!

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .