writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

routine ?

door silvia

Ik rij de straat uit, nagewuifd door mijn dochter en besef dat de volgende keer dat ik haar weer zie, ze wellicht haar pasgeboren baby in de armen zal hebben.

Ze is uitgerekend voor donderdag, maar moet woensdag op controle. De gynaecoloog houdt haar nauwgezet in de gaten, want een vorige bevalling verliep heel moeilijk doordat de baby iets te zwaar uitviel. Ook deze baby is ruim op gewicht dus werd besloten om haar niet te ver over datum te laten gaan om dezelfde problemen als voorheen te vermijden.

Ik mijmer me door de file, en probeer me voor te stellen hou dit kleinkind er zal uitzien. 't Is ons 8e kleinkind, jawel. We hebben drie kinderen die ondertussen flink productief geweest zijn en voor onze oudste dochter wordt het haar vierde. Een weloverwogen beslissing. Het wordt hun eerste dochter na drie flinke zonen.

Wordt dit nu routine, vragen vrienden ons wel eens. Betekent zo'n 8e kleinkind nog evenveel als het eerste destijds. 't Is anders, uiteraard, vanaf het eerste kleinkind weet je hoe het voelt om oma te worden, maar het wonder blijft toch altijd even groot en de brok ontroering in je keel blijft gigantisch bij de eerste blik op zo'n kleine uk die door je eigen kind gefabriceerd werd. En de vreugde om het grote geluk van de jonge ouders blijft even intens.

De toetenteller telt 6 kerels en 1 griet, tot nu toe, dus zijn we collectief blij dat nog een prinsesje de gelederen komt versterken. Ook de drie grote broers kijken vol verwachting uit naar de komst van deze zus, waar al zoveel maanden over gepraat en verteld wordt. Het wiegje en het park staan klaar, de kast ligt vol gloednieuwe kleertjes. Vanaf het moment dat onze dochter wist dat ze een meisje verwachtte heeft ze zich heerlijk uitgeleefd en echte meisjesspulletjes aangeschaft. Geholpen door zus, schoonzus, en uiteraard oma.

Oma, die haar gsm elke avond trouw op het nachtkastje deponeert, die op kantoor zelfs geen koffie meer haalt zonder dat ding in haar hand, het moest eens gebeuren dat dochter belt zonder dat ze het hoort. De collega's lachen hartelijk, ze hebben deze procedure immers al zo vaak meegemaakt.

Deze geboorte valt middenin een hectische periode voor ons, met de op handen zijnde verhuizing die binnen 4 weken gepland is, maar ik weet nu al zeker dat de wereld even zal stilstaan, dat ik mijn dochter ongeveer zal verpletteren in mijn omhelzing en dat, waar ook ter wereld ik me bevind op het moment dat het heugelijke nieuws ons bereikt, ik hemel en aarde zal verzetten om als eerste bij haar te zijn en apetrots ons nieuwe kleinkind in mijn armen te mogen nemen.


 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Ondanks de drukte heerlijk genieten hoor!
  Graag gelezen!
  x
  silvia: dank je Wee ! zeker weten, dat we genieten en als het prinsesje zich aanmeldt zullen jullie het hier gauw lezen :-)
 • ivo
  wat een storie, zo ben je direct bijgepraat en kunnen wij volgen hoe het allemaal is verlopen, prima toch!
  hopelijk bevalt het jou ook allemaal bomma ...
  silvia: dank je Ivo ! zo weten jullie ook waarom ondergetekende de laatste tijd zo weinig actief is op WH :-) te veel om handen, te veel dingen in mijn hoofd zodat het schrijven er op overschiet, maar ik kom wel regelmatig lezen en genieten van wat jullie allemaal neerzetten !
 • Dora
  Wat een lekker ongecompliceerd en toch intiem, gezellig en goed geschreven verhaal. Heb er van genoten al drukt het sommige (mij) met de neus in een totaal andere realiteit. Ik zou zeggen, meid geniet je zegeningen en wees weer helemaal in je nopjes...
  silvia: dank je Dora. Ik weet het, ik ben afgrijselijk rijk bedeeld en het is altijd met een beetje schroom dat ik anderen deelgenoot maak van mijn geluk. Ik wens jou uit de grond van mijn hart ditzelfde geluk toe, en ik wil je gerust ook wel een paar van die kleine dondersteentjes lenen hoor :-)
 • Mistaker
  Hoewel het fenomeen kleinkind mij onbekend is, heb ik het heel graag gelezen. Genieten maar zou ik zeggen!

  Groet,
  Greta
  silvia: dank je Greta, gaan we zeker doen :-)
 • bessy
  het gevoel dat je hier beschrijft is zo herkenbaar, het overkomt veel opa's en oma's en toch.... elke keer is het zo bijzonder.
  jouw verhaal maakt er een gelukzalig gebeuren van... geniet........

  silvia: dank voor het meeleven Bessy - 't is inderdaad een gelukzalig gebeuren, telkens weer :-)
 • hettie35
  Alsof ik mijzelf hier lees. Afgelopen Zaterdag was mijn dochter uitgerekend dus de spanning groeit gestatig.
  Wist niet dat mijn mobieltje eens onmisbaar zou zijn voor een tijdje. Sterkte aanstaande Oma.
  Liefs Hettie
  silvia: dank je Hettie, voor jou ook zoveel. Leuk hé, dat we weldra allebei met ons kersvers kleinkindje kunnen pronken :-)
 • GoNo2
  Graag gelezen!
  silvia: dank je Gono !
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .