writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

noenkuur

door ivo

noenkuur

Na een harde voormiddag van telefoon, verwarring en frustratie, trek ik me even terug, om in de luwte van het met twee zijn, het gewone, het normale, waarin een oogopslag al zoveel warmte geeft, dat mijn hart terug in harmonie met ons twee kan slaan. Een noenkuur waarbij wij als twee naakten onszelf mogen zijn, want al dan niet gekleed, wat maakt het uit, het gaat veel dieper dan de laagjes die we onszelf toedekken om te verhullen wie wij zijn.

Na zo'n noenkuur van een kwartier, kan ik de deur weer achter me sluiten en het strijdtoneel betreden, de arena van de gekheid en absurditeit.

Mensenkinderen, wat kunnen mensen elkaar toch aandoen, zonder dat ze beseffen wat voor een ellende zij achterlaten, door hun spoor van 'hardheid'. Ik zou met wat deze mensen anderen aandoen niet kunnen leven.Ik zocht een andere job. Ik ben blij dat ik aan de andere kant sta en de verdediging mag opnemen, zodat het tireste dat deze dossiers bevatten, terug in zijn oorspronkelijk recht mag gezet worden. Neemt niet weg dat elke letter, elke krul en zelfs elk punt een betekenis kan hebben waar men een andere definitie kan zetten in wat er feitelijk bedoeld was.

Ik voel de zachte hand nog net voor ik de deur weer sluit en me in mijn pak met boekentas en laptop, mezelf kan gaan meten aan de sluwheid en doortraptheid van wie voor me zit en staat (en die ook maar haar of zijn job doet).

Ik hoop echt dat ik vandaag niet op krengenjacht moet gaan, want er is niets zo erg dan kreng die enkel haar dossier kent en geen greintje invoeling kan hebben voor het probleem dat er is.

Zo, mijn laatste slok koffie,

Zij die gaan sterven groeten u ..

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Knap verhaal Ivo.

  G
  ivo: bedankt Greta ...
 • Wee
  Eventjes noenkuren
  geeft je kracht voor
  de zwaardere uren.
  Mooi stukje, Ivo.
  x
  ivo: bedankt Wee ...
 • jan
  ik heb geen enkele vormfout ontdekt tot dusver...

  ivo: hahahaha dank je wel Jan ..
 • greta
  Wat een prachtig woord 'noenkuur'.
  Het werkt als een korte medidatie, hoofd leeg en energie opgeladen.
  "De laagjes weg" mooi verwoord.

  ivo: bedankt Greta ...
 • Ivan
  Nee hoor die krengenjacht is niks, kroegenjacht wel, kan ook ontspannend zijn, maar toch, je hebt een afwisselenden job, graag gelezen vr/gr Ivan
  ivo: bedankt ivan ...
 • Dora
  Lekker zo'n kuurtje in het middaguurtje waarin je tot rust kunt komen met de vertrouwde tweezaamheid. Dan is een blik soms al voldoende, of een lieve kusje op het tipje van je neus.
  Voor de rest lijkt me jouw job inderdaad zeer verantwoordelijk en zwaar...
  ivo: bedankt Dora .. het leven is idd zwaar
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .