writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vingers 13 (6 x espresso)

door Dora

Bijna drie jaar heeft hij hier naartoe gewerkt. Eindelijk ligt ze naast hem, dat is al wat telt. In al die jaren heeft zij dit niet kunnen voorzien en de gevolgen hiervan kan ze niet inschatten. Is het een sociopaat die een morbide geintje maakt en haar morgen pakken gaat? Wie bouwt een zwembad met heus water, waarin ze slaapt?

Eerst opende hij het elektrische dak en ze voelde aan het water.
"Nee ik wil niet zwemmen, heb geen badpak bij me." Daarna sloot hij het dak en hij nam haar veelbelovend mee de trap af. Dat had haar enorm verbaasd want zodra de deur openging zou het bad leeglopen. Niets. Zij ging hem verrast voor deze ondergrondse kerker in.

Liedwien kan niets thuisbrengen: doodnormaal zijn de kamer en goed geoutilleerde keuken. Het bed is meer dan voldoende comfortabel. Haar lievelingsdrankje, de dans… Ze zweeft weg op het ritme van zijn snurken en droomt van een verwilderde houthakker die met regelmatige gelijke streken meedogenloos haar benen doormidden zaagt. Ze voelt geen pijn. Het bevreemdt haar dat er nergens ramen zijn.

'Fur Elise' klingelt. Adriaan staat op, loopt halfnaakt naar de keuken en terwijl Liedwien toekijkt maakt hij een uitgebreid ontbijt. Dan nodigt hij haar uit aan de uitklaptafel naast de bank. Nu pas merkt ze dat twee klapstoelen gisterenavond aan de muur hingen. Hete thee, het eitje is perfect, de rosbief vers en het brood smaakt landelijk met echte roomboter.

Amper krijgt ze iets door haar keel terwijl hij beschaafd zijn brood in brokjes snijdt en met smaak op peuzelt. Ze zwijgen en Liedwien besluit onder invloed van het rode vlees goede maatjes met hem te blijven. Hij opent via de gele knop op het roestvrijstalen paneel de wand naar de natte cel met toilet en jacuzzi. Zij moet nodig.

Hij laat haar voorgaan maar de wand blijft open en hij volgt met genoegen al haar bewegingen. De opkomende schaamte stuurt ze weg als een ongenode gast en glimlachend plast ze alle te bedwingen spanning van zich af in een stevig sprankelende straal. Ze zal, om dit te overleven, al haar normale gevoelens en reacties los moeten laten, weet ze.

 

feedback van andere lezers

 • bessy
  en toen waren het er zes...
  het verhaal krijgt er meerwaarde door.
  weloverwogen en bedachtzaam de spanning blijft.

  Dora: Mooie feed, dank je wel Bessy
 • GoNo2
  Graag gelezen!
  Dora: Dank je wel GoNo
 • julien_maleur
  opnieuw graag gelezen
  groetjes Julien
  Dora: Dank je wel Julien
 • ivo
  ijzingwekkend goed
  Dora: Oef, wat een mooi compliment en ook zo toepasselijk. Dank je wel.
 • Runner
  De espresso's houden je bij de les. In dit verband zijn ze een rustgevende dope!
  Dora: Ja de kick is erdoor goed gedoseerd. dank je wel Runner
 • warket
  Ik ga later je schrijfsels opslaan in een map tot één geheel (als het mag). Die korte stukken is aangenaam om lezen, maar dat zei ik al eerder.
  Dora: Je kunt ook wachten tot het boek klaar is, uiteraard, maar bedankt voor het compliment.
 • Mistaker
  I need coffee!

  G
  Dora: Hij is nu 6 x geworden, tegelijk met het moment dat je koffie nodig had
 • Wee
  Geen mokje maar een hele kán!
  Pittig en weer smaakvol lekker slecht :)
  Dank u wel!
  x
  Dora: Ja. Wee, zoals je al een paar keer vroeg, lekker pittig, maar nu moet ik weer aan de slag... morgen dus iets over Hans en Annelies, dank je wel
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .