writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vingers 15 (6 x espresso)

door Dora

Liedwien weet dat ze moet proberen in zijn hoofd te kruipen om het vege lijf te redden. Ze zal het hem naar de zin maken en zodra zijn aandacht verslapt neemt ze onmiddellijk de benen. Het lijkt of ze langzamer denkt dan normaal want daglicht komt er niet in haar gevangenis en ze drukt de tv aan. Koffietijd met Max.

Mirna vindt ze een trut en ze zapt het altijd lachende wicht weg om in de kleine boekenkast te onderzoeken welke voorkeur psychopaat Adriaan Kok heeft. Tot haar verbijstering staan enkel haar boeken op de rij en die heeft ze al gelezen. In het soepele laatje van het dressoir naast de bank vindt ze een dagboek met haar naam erop.

Ze gruwt ervan. Hij heeft hier niets achter gelaten waardoor ze hem beter leert kennen. Ze gaat na waarover ze spraken als hij haar meenam naar de allerduurste Bistro's. Door het gehele land. Dat de aandacht die hij voor haar had haar heeft verraden realiseert ze zich. Te makkelijk te paaien gaf ze hem alle mogelijkheden in haar te kijken.

Over hem is ze weinig wijzer geworden in al die keren dat ze smulde van de twee sterren garnituurtjes. De gezellige dure uurtjes gebruikte hij om haar uit te horen en zij, met haar mededogen, haar invulling dat hij zielig was, heeft zich via haar vredelievende zijde laten uithoren. Ze kent hem totaal niet, doorziet ze plotseling zijn intelligente doortraptheid.

Ik moet voorkomen ontmoedigd te raken, doen of het de normaalste zaak is. Men zal van het werk ooit alarm slaan. Dat kan over twee weken pas, want nu denkt iedereen dat ik op Kreta in de zon lig te bakken. Was ik met een vriendin gegaan, dan had zij nu al geweten dat mij iets vreselijks engs is overkomen.

Ze opent het dagboekje. In Adriaans zwierige handschrift leest ze."Lieve Liedwien, jij bent de vrouw van mijn leven. Jou zal ik opzwepen tot de verrukkelijkste geluksgevoelens. Als je mij in vertrouwen mijn gang laat gaan word jij de gelukkigste vrouw die er ooit heeft bestaan. Schuim komt in haar mond alsof ze arsenicum heeft geslikt. Ze haalt kokhalzend net de gootsteen.

 

feedback van andere lezers

 • Runner
  Rijk aan fantasie en goed geschreven!
  Dora: Ik ben er zelf ook nog steeds een beetje verrast van, het gaat makkelijker dan ik had verwacht. Of ik de soanning vast kan houden? Dank je...
 • bessy
  duidelijke zinnen die zorgen voor elke keer weer griezelen bij het lezen. Als je opgesloten zit met enkel een t.v in een wereld van luxe kan ik me voorstellen dat je van armoede gaat zappen. Ik ben benieuwd hoe lidwien het aan gaat pakken om uiteindelijk deze psychopaat de baas te worden.
  Ik weet zeker dat ze het kan... maar hoe ze dat doet ga jij ons laten lezen....
  vrouwen zoals zij zijn sterk en slim, denk ik, anders was ze al lang in paniek geweest.
  Dora: Griezel grabbel gruisje, wie zit daar in zijn huisje? Zou ze het redden? Ik ben zelf eigenlijk ook benieuwd, want het komt een beetje op me af zonder dat ik de uitkomst al weet. Leuk he? Dank je...
 • Mistaker
  Max en Mirna, een fout koppel!

  G
  Dora: GEWELDIGE FEED Mistaker, waaraan ik zie dat je het hebt opgepikt... Brrrrr, dank je wel.
 • warket
  zaak ik = zaak is?
  Ik krijg rilling van dat laatste (wat in het dagboekje staat)
  Dora: Dank je wel brrr
 • ivo
  hoe psychopaten zijn ... vreemd en dat altijd in zestigers, het blijft me verbazen ... toch knap - een sms-verhaal - dat mensen op de trein of in de tram - of in het wachthokje even kunnen lezen, ik zou het commercialiseren ..
  Dora: We zullen eens zien of ik het verkopen kan Ivo, mooie complimenten dank je
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .