writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ring van vuur

door Hoeselaar

Met een onmetelijk ontzag keken we vanuit de luie zetel naar een natuurverschijnsel dat over een catastrofe vertelde dat voor de daar in Japan levende mensen en dieren pure ellende veroorzaakte. Het was voor ons hier een ver van ons bedshow met een zeer hoog kijkcijfergehalte. Wat vergaapten wij ons op die onvrijwillige en onbetaalde figuranten die in luttele seconden hun hele leven en werken aan zich voorbij zagen gaan. Gelukkig wonen wij in een door aardbevingen gevrijwaard land, waar wel eens een trilling het nieuws haalt, maar niet zo vernietigend is als op de ring van vuur daar in de stille oceaan.
Wij zouden eigenlijk gelukkige mensen moeten zijn en God op onze blote knieŽn mogen danken dat we zover van al dat onheil weg wonen. Maar acht op de tien mensen hebben het moeilijk als je hen naar hun geluksgevoel vraagt. Jammer eigenlijk want ik voel me prima en mijn wensen zijn van dien aard dat ik niet hoog hoef te springen om eraan te raken.

 

feedback van andere lezers

 • badstop
  Wij hebben de mogelijkheid van onze ideale ligging gebruik te maken om bijvoorbeeld het wereldvoedselprobleem op te lossen, maar we doen dit niet. De hebzucht houdt ons in zijn greep. Geluk is iets wat niet van buiten kan komen. Ons slechte geweten en korzichtigheid beletten ons gelukkig te worden. Zodra we dat kwijt zijn worden we gezond en gelukkig. Het lijkt een utopie maar het kan echt en het is heel eenvoudig en het kost maar 12 Ä.
  Hoeselaar: Hoi jan, wat bedoel je met gelukkig worden voor 12 euro en daarmee alle problemen eenvoudig te kunnen oplossen??

  Willy
 • greta
  Goed punt. Ik besef dat elke dag, we leven in een rustig regio, zowel politiek als geografisch.

  Hoeselaar: Ja, zo zou je het kunnen noemen. Ook nog bedankt om me te lezen

  Willy
 • Mistaker
  Helemaal met je eens!

  Groet,
  Greta
  Hoeselaar: En het einde van deze catastrofe is nog lang niet in zicht, heel de aarde zal van nu af aan anders moeten gaan leven want de tijd van elektrische overkonsumering zal voorgoed voorbij zijn.

  Willy
 • ivo
  geluk wordt men precies gewoon ... jammer niet dat ik naar ongeluk vraag, maar toch ..
  Hoeselaar: Met tegenslagen herkent men dat men bewust leeft, ik schrijf dit niet omdat ik achter narigheden aanloop maar als een bewezen feit

  Willy
 • Wee
  Ben het helemaal met je eens,
  en ook vurig dankbaar!
  x
  Hoeselaar: Het was ook erg en ik hoop vurig dat dit hier nooit plaats zal vinden

  Willy
 • julien_maleur
  Een heel terechte vingerwijzing. Te weinig mensen beseffen dat ze alle redenen hebben op geluk. Nu worden we geconfronteerd met de feiten in Japan, er zijn er andere geweest, maar behalve deze natuurrampen, zijn er ook andere sukkelaars, zij die bijvoorbeeld plots de melding krijgen van een dodelijke slepende ziekte, en dan zijn er al die mensen die zich beklagen of ruzie maken om benulligheden. Jouw verhaalte is reality en ik vind dit hier op zijn plaats.
  groeten JM
  Hoeselaar: Dank je wel Julien ook voor de mooie reactie

  Willy
 • Dora
  Ik ben ook vurig dankbaar
  Hoeselaar: Dat kan ik me levendig voorstellen Dora, en bedankt om me te lezen

  Willy
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .