writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vingers 16 (6 x espresso)

door Dora

Liedwien zet koffie en vindt het vreemd dat Adriaan niet heeft geweten dat ze niet van die Senseo snelkooktroep houdt. Het voelt als een aanwijzing, een pietepeuterig gaatje in zijn perfect bedachte plan. Waar eindigt deze reis in het ongewisse? Is het zijn bedoeling haar te koesteren als een kostbare diamant? Of is ze zijn persoonlijke virus van dodelijke gekte.

In de koelkast ontdekt ze het pakje in aluminiumfolie waarop een briefje kleeft.
"Lieve Liedwien, ik wil dat we om klokslag 1800 uur dineren. Het recept vind je in de onderste lade van het dressoir waarin ook je persoonlijke dagboek ligt. Je dient ieder uur te noteren wat je doet."
Ze wordt obstinaat en besluit deze dienstaanwijzing 'helaas te vergeten'

Het kookboek lijkt door Adriaan zelf geschreven, maar bij nader inzien blijkt het handschrift niet het zijne en uit de ezelsoren en vetvlekken is te concluderen dat het oud is. Zou het van zijn moeder zijn geweest? Heeft hij een complex waarin ze zijn moeder nieuw leven in moet blazen? In dat geval weet ze hoe het aan te pakken.

Ze gaat aan de tafel zitten met de tweede Senseo en begint te lezen. Bij het recept van Boeuf Stroganov is een stickertje geplakt voor aanstaande zondag en na wat bladeren ontdekt ze dat voor vandaag hutspot met klapstuk op de planning staat. Liedwien is gewend haar eigen beslissingen te nemen en deze dwang stuit haar mateloos tegen de borst.

Wie moet ze voor hem spelen? Een dienstertje? Seksobject? Een gedwee lammetje? Of liever, met welke ziekte dient zij rekening te houden? Waarom? Wanneer komt hij terug en hoeveel tijd heeft ze nog? Als een bezetene begint ze alle laden open te rukken om te controleren wat er aanwezig is. Van alles zijn er twee stuks aanwezig, overzichtelijk en geordend.

In de kast met de stofzuiger stuit ze op handboeien, een onverwoestbaar touw, ducktape en de serie zilveren pennen, verschillend in grootte. Er hangt een leren tasje en als ze dat onderzoekt ziet ze de plastik zak met bijna onzichtbare gaatjes. Het materiaal is duidelijk steviger dan een pedaalemmerzak. Alles hangt eng en onheilspellend netjes naast elkaar aan koperen haakjes.

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Wij gebruiken deze senseo wel maar enkel om half elf 's morgens en daar kun je de klok op zetten, ja, zo is mijn vrouw, een echte Hollandse dus.
  Ik zag al Boris Becker in dat bezemkamertje, ha ha ha

  Willy
  Dora: Boem boem Willy, leuke feed...
 • bessy
  die moeder en de senseo geven weer gaatjes waar nieuwe ontwikkelingen door kan sijpelen. Ik ben benieuwd.
  Kant en klare kofiie uit een hogedrukspuit, bah, geef mij maar gewone lekkere doorgezakte zetkoffie..
  alhoewel..
  Dora: Voor elke zetmethode is iets te zeggen. De koffieceremonie in Ethiopie slaat echter alles. Dat is werkelijk de hoogste eer die men een gast kan bereiden. Daar moet je dan wel een uur voor uittrekken, maar je krijgt er heel veel liefde bij. Dank je weer Bessy...
 • julien_maleur
  Spannend en nieuwsgierig naar het vervolg. P.S.: ik lust evenmin senseo.
  groetjes
  Julien
  Dora: Het vervolg moet nog door de filter druppelen, dank je wel
 • ivo
  je kan het wel goed beschrijven ...
  Dora: Het is pittig, moet met zorg door de filter, hoewel het met de snelheid van Senseo neer dient te worden gepend
 • Wee
  Met zo'n portie espresso stuiter ik mij de dag door :)

  Dora: Veel plezier en wie weet kun je morgen wel weer opgekikkerd aan de slag? Dank je wel Wee, mooie positieve feed.
 • Mistaker
  Vandaag vertelde een van de kinderen een raar verhaal: hun hele huis staat vol met pakken Senseokoffie maar noch haar vader, noch zij, noch haar broer drinkt koffie.

  Groet,
  Greta
  Dora: Oef, wat zou daar aan de hand kunnen zijn? ,
 • Runner
  Uit deze publikatie blijkt dat je een geweldige fatasie hebt, die je gedoseerd moet gebruiken in je "serieuze" schrijven. Niet overdreven maar aanvullend, verhelderend en niet "te", anders krijgt het zo'n popijopi effekt en gaat het ten koste van...
  Oei, Hendrik heeft een paar borrels op en dan wordt hij echt.
  Het team wat ik begeleid is vanavond kampioen geworden in een competitie. Stelt voor mij niks voor, maar die deelnemers zijn in de wolken en daarom reis ik met hun mee.

  Dora: Hendrik met een paar borrels wordt echt...., ,
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .