writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

wisvirus

door ivo

De radio heeft vandaag nog niet stil gestaan, ook de tv kan er wat van. Het nieuwe computervirus dat niet enkel de machine belaagt, sjongens wie dit virus heeft uitgevonden heeft wel heel wat kennis. Ik hoorde daarnet nog op de radio dat zelfs gerenomeerde professoren denken dat er buitenaards leven meegemoeid is.

Alsof de marsmannetjes met hun vliegende leo's onze computers hebben besmet zodat zij ongezien ons luchtruim kunnen passeren. Men zegt al wel eens dat ik ze soms zie vliegen, maar dat ik vrees dat vele professoren het vandaag ook wel zien hoor .. pfff

Allez die geleerde man die beweerde dat er mss buitenaardsleven hiermee gemoeid is beweerde dat hij geen enkele computer nog durft aan te raken, dus hij is zo goed als werkloos, want alles, heel zijn bibliotheek, al zijn dossiers, staan allemaal digitaal.

Het virus is dus zo gevaarlijk, dat het via het scherm, de mens die de computer bedient, wordt besmet. Niet zomaar een Mexicaanse griep, zoals men enkele jaren geleden de bevolking bijna in paniek bracht en toen het zover was, er geen mens echt ziek van was. Tja op gebied van preventie is dat niet de juiste methode. Het is wel de excelente methode om het gevreesde Peter en wolf syndroom te verspreiden. Dit syndroom leert ons dat als men roept dat de wolf er is, iedereen gaat lopen. Maar als men telkens vals alarm geeft, niemand nog gaat lopen, omdat iedereen denkt dat het een vals alarm is.

Naar het schijnt zou het virus de mens doen laten verdwijnen. Niet zomaar onzichtbaar, maar gewoon gewist. Naar het schijnt zijn er nu reeds Vlaamse ambtenaren die een stuk van hun lichaam kwijt zijn, gewoon gewist.

Was wel vreemd dat hierin ook de communautaire gevoeligheden spelen. Maar na even wat te telefoneren, blijkt dat deze berichtgeving zeker geen politiek spelletje is. Het blijkt dat de intensiteit waarmee men werkt op de computer een invloed heeft op de werking van het virus. Het blijkt uit deze spijtige praktijkervaring dat er inderdaad hader wordt gewerkt in de Vlaamse administratie dan in de Federale of de Waalse.
Maar ook op de administratie ziet men het verschil, sommigen zijn een heel deel van hun lijf kwijt, anderen hebben geen spatje kwijt.

De arbeidsdokter hoor ik net zeggen heeft iedereen naar huis gestuurd. Niemand mag nog een computer aanraken, want wie te intensief op de computer werkt, wordt aangevallen door het virus.

Eerlijk gezegd beste Wh-lezers, ik geloof er geen bal van, alsof er een virus zomaar kan overspringen van het digitale naar de irl (realiteit).

Ik heb enkele vrienden op de Vlaamse administratie werken en ik heb er naar een chef gebeld, deze man is een zeer lieve man en ja weet je soms heb ik compassie met hem (medelijden is misschien beter gezegd). Die man kan je zo overhalen in de discussie en die is zo doodbraaf dat zelfs de hond en de kat bij hem thuis, meer te zeggen hebben dan hij. Als de kat in de zetel zit, gaat hij op een stoel de krant lezen.

Ik heb hem dus gebeld, en ja hij heeft ook last van het wisvirus.
Heel zijn onderbuik en liesstreek is weggeveegd. Erg, ik vind het echt wel erg, wat de man al figuurlijk miste, is nu helemaal 'weg'.

Specialisten zijn aan het zoeken om de herstelfunctie terug te brengen via het scherm, maar ze staan nog niet ver.

Ik moet er niet aan denken dat dit mij zou overkomen, wat een verschi keli g. Het hel levenspatr on va onz same levi zo na r d knop en zij .

O ps, ik be h er rec tstre ks op d si e a n h t ti ke en d le ter je z j n a n h t verd ijn n. Ho elij be i o k n t we ge e gd


 

feedback van andere lezers

 • Danvoieanne
  ;-) Leuk...
  ivo: dank je wel anne
 • GoNo2
  Grapjas!
  ivo: dank je wel gono
 • Mistaker
  Hahaha!

  Groet,
  Greta (heb het momenteel ongezond druk maar hoop snel weer met een www Ún een gedicht te komen)


  ivo: oeps verzorg je he
  drie dikke pakkerds op je volle wang
 • Wee
  Haha, geweldig!
  Grapjas! :))
  x
  ivo: dank je wel Wee ... op 1 april kan dat wel eens ...
 • Reinhilde
  Vond ik zeer grappig goed gevonden
  ivo: dank je wel reinhilde ...
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .