writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

verloren

door ivo

terwijl de man naar buiten keek trof een kogel hem in zijn onderbuik. Met ongeloof keken twee opengesperde ogen naar het bloed dat het hemd en vest had ingenomen en met zijn twee handen trachte hij het leven dat langs daar wegvloeide te stelpen. Angst vulde zijn geest en ik zag dat zijn laatste adem niet meer ver weg was.

Net daarvoor had hij met zijn vuisten nog een gevecht gewonnen. Een andere man had geprobeerd hem zijn laatste geld afhandig te maken. Deze poging had hij met enkele raken klappen die vanuit zijn rechtervuist gemakkelijk vertrokken verhinderd.


Het gevecht was een faire gevecht. Terwijl de ene vuist de andere kaakrand raakte, vertrok een knie in het kruis van de andere. Het gevecht was eerste gelijklopend, de rake klappen waren voor beiden hetzelfde en ze incasseerden allebei een zware tol. Tot hij met zijn rechter zo hard uithaalde dat er een tand zichtbaar uit de mond kwam. Deze uithaal was een genadeslag, want de twee andere mokerslagen werden niet meer geweerd. Einde gevecht zou je dan denken.

Terwijl hij nog over zijn knokels wreef en zijn handen afveegde aan zijn broek, bleef de andere als een roerloze pop op de grond liggen terwijl het bloed uit de mondhoeken sijpelde.

Hij trok met zijn handen zijn broek weer recht en ik zag hoe hij vlug met zijn hand zijn edele delen terug in de plooi legde, misschien verzekerde hij hiermee wel zijn staat van zijn reden van bestaan.

Het was allemaal zo snel gegaan. Vandaag een overwinnaar en gisteren nog een verliezer op alle terrein. Zijn job was hij al lang verloren en zijn gezin had hij in maanden niet meer gezien. Zijn vrouw was met zijn beste maat er van door gegaan. Tja, het risico dat als je enkel koopt wat je ziet en niet beproeft wat er omgaat in de geest van de mens.
Zij was een schoonheid, zo een die je in de boekjes ziet. Een pracht van een dame, helemaal in balans, niet te dik en ook niet te mager, de cup was behoorlijk, maar ook niet een balkon waarop een heel leger marjoretten kunnen dansen ... en ja ze mocht gezien zijn .. zonder meer.

Maar, alhoewel ze handen aan haar lijf had, ze wou ze niet laten wapperen. Een leven zonder werken is wat mij betreft zinloos.

Hoe een mens zijn leven kan verlopen tot een leegloperij.

Hoe hij als eerlijke mens oneerlijke keuzes had gemaakt en hierdoor misschien zijn gezin was kwijtgeraakt. Want wie liegt over het ene liegt zeker ook over het andere en dat weegt, zeer zwaar zelfs.

Vandaag was het misgegaan, zoals het al altijd was misgegaan. De deal van de gestolen goederen, waarvoor hij als heler optrad, was niet gelopen zoals gepland. Hierdoor had hij veel geld verloren voor zijn opdrachtgever. De schade was enorm.
Daarom ook het gevecht, eigenlijk wou hij er niet meer om vechten, maar moest de andere recht was blijven staan, dan was hij zelf het slachtoffer geworden.
De politie was met een stroman achter zijn identiteit gekomen en daarom was hij verhaal gaan halen bij wie hij verraden was. De man wist eerst van niets, maar na enkele harde klappen was hij beginnen klappen.

Vandaag zorgde hij voor de afrekening, maar hij had buiten de vrouw van de waard gerekend. Want die had het allemaal zien gebeuren en schoot hem zonder verpinken neer. Zo groot kan haat betekenen voor wie zich van iets aantrekt en enkel erop uit is op winst.

Versperde ogen en een bloedende buik, of hoe dramatisch een mensenleven kan sterven...

 

feedback van andere lezers

 • Danvoieanne
  Inderdaad verloren, graag gelezen ...
  ivo: dank je wel ...
 • GoNo2
  Terwijl de man met z'n aangezicht naar buiten keek. Hoe kom je erop? of zijn er mensen die met de achterkant van hun kop naar buiten kunnen kijken?
  ivo: hahaha idd hoe kom ik erop .. het moet toch kunnen, ik haal het eruit, want je hebt gelijk
 • Wee
  Heb genoten van je verhaal.
  x
  ivo: dank je wel Wee
 • Hoeselaar
  Beste Ivo je hebt de laatste minuten van een leven weergegeven en ons laten zien dat alles eigenlijk betrekkelijk ja zelfs zinloos word als men het op de keeper beschouwd
  Knap Ivo, knap!!

  Willy
  ivo: oeps, dank je wel Willy ...
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .