writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Waar is de tijd gebleven? 7.

door GoNo2

Er wordt een crisiscentrum opgericht. De pers heeft lucht gekregen van wat er zich af aan het spelen is in de studio. Een gijzeling en dat in prime time. Er worden barricades opgeworpen. Friese ruiters moeten de zone afbakenen. Tot daar en niet verder. Slachtofferhulp en verscheidene psychologen worden stand-by gehouden. Ziekenwagens staan verdekt opgesteld aan het gewezen fabrieksterrein. De minister van Binnenlandse Zaken komt persoonlijk poolshoogte nemen hoe de stand van zaken is. Z'n woordvoerder legt ronkende verklaringen af aan de pers. De schuldigen zullen zwaar gestraft worden. Hoeveel gijzelnemers er zijn? We schatten een vijftal, maar het kunnen er meer zijn. Een speciale eenheid van de anti-terreurbrigade is onderweg met zwaar materiaal. Maar laten we even meeluisteren naar de woordvoerder…
" Meneer de woordvoerder, waarom legt de minister geen verklaring af?"vraagt Jean van De Vrije Pers.
" Jean, de minister is nu in beraadslaging met de Generale Staf van de Federale Politie. Heeft mij opgedragen u te woord te staan. Da's ook m'n job he?"
" Meneer de woordvoerder van de minister van B.Z. , gaat het om terroristen?"vraagt Suzy van de commerciële zender VMT.
" Voor zover we weten zou het om een groepering gaan die zich de " Belgische Malcontenten" noemt. Ze zouden banden hebben met de Free Willy-groepering…"
" Zijn er al eisen gesteld? Een vluchtwagen of losgeld…?"
" Volgens een goedingelichte bron, die ik niet mag vernoemen, zouden ze alleen frisdrank, eten en sigaretten gevraagd hebben…"antwoordt de woordvoerder met uitgestreken gezicht.
" Zijn jullie wel zeker dat het hier om een gijzeling gaat?"vraagt Jean van De Vrije Pers.
De woordvoerder slikt eventjes. Die Jean met z'n wantrouwen altijd, begint op z'n zenuwen te werken. Stelt zich nu pas ook deze vraag. Wie heeft er feitelijk besloten dat het hier om een gijzeling gaat?

Max kan alles volgen via het groot scherm in de studio. Wat een vertoning. Het zoveelste bewijs van de incompetentie van wat zich de bestuursorganen noemt. Hij barst in lachen uit. Jeroen voelt dat het uit de hand aan het lopen is. Hij staat recht en gaat naar Max. Fezelt iets in z'n oor. Max knikt. Legt het pistool op de tafel. Hilde van Boxtaele staat nu ook recht uit haar rolstoel, ontdoet zich van haar pruik, veegt de schmink weg. Het publiek blijft netjes zitten, ze wisten het wel, allemaal opgezet spel. Van een stunt gesproken.
" Beste mensen hier aanwezig, gelieve u in ordentelijke rijen naar de uitgang te begeven. De show is over. Jullie waren een enthousiast publiek. Oja, bij het buitengaan, gelieve jullie handen in de lucht te steken. Dit om eventuele schietgrage agenten op andere gedachten te brengen…"zegt Max met een grijnslachje.
Bij het horen van " schietgrage agenten " breekt er paniek uit bij het publiek. Een kwartier geleden waren ze nog bereid om te stemmen wie er eerst afgeschoten zou moeten worden. Maar nu gaat het plots om hun eigen vel hé?
Gebruikmakende van de uitgebroken paniek verlaten Jeroen, Max en Hilde via de coulissen de studio. Alles lijkt wel voorzien.
" Maken dat we hier weg komen, voor het hier nog verder escaleert…"zegt Max tegen z'n medevluchters.
" De beste uitzending die ik ooit gemaakt heb, wat jij, Hilde of moet ik terug Sandy zeggen?"vraagt Jeroen Kruitnaegel.
" Ze gaan er nog jaren over spreken…"antwoordt Max Cosi.

Ze zijn op weg naar de kelders. Een doolhof van gangen. Achter een verborgen deur zit de toegang tot het rioleerstelsel. Twee kilometer verder staat een wagen klaar om hen naar veilige oorden te brengen. Er is schijnbaar met alles rekening gehouden, behalve met…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  schitternd
  GoNo2: Dank u wellekes!
 • Danvoieanne
  Weer graag gelezen, groet ...fijne dag.
  GoNo2: Dank u!
 • Mistaker
  :-)

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dank u!
 • Hoeselaar
  Ook ik vond dit prachtig over de hele lijn

  Willy
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 1 lid: ENVY.