writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het mooiste land 3.

door GoNo2God trekt zich geen bal meer aan van wat er zal gebeuren in Z'n mooiste landje...

" Ge moet dat regelen met uw mini-sterren, by the way, waarom maak je er geen minsters van? 't Klinkt een stuk beter dan mini-sterren hť?"
" Dus u bent akkoord met m'n ondernemerschap?"vraagt Lucifer, welwetende dat hij toch z'n goesting zou doen.
" Ik heb je heerser gemaakt van 't mooiste landje, voor de rest kan ik maar ťťn ding zeggen, trek uwen plan. Als ge maar niet vergeet om kapellekes, kerken en kathedralen te laten bouwen. Niet dat ik een beetje ijdel ben, maar 't scheelt toch niet veel..."
" Mag ik vragen naar waar de reis gaat?"
" Dat mag je, maar naar m'n onbescheiden mening gaat het je geen moer en ook geen bal aan..."
" Oei, God de Almachtige trekt op geheime missie?"probeert Lucifer te achterhalen hoeveel tijd hij heeft om z'n zin te kunnen doen.
" Lucifer, moest uwen neus een kapstok zijn, ik zou het eraan hangen hť?"
Lucifer, die bijna alle gedaanten kan aannemen, besluit om z'n neus in een kapstok te veranderen. God, ook niet van gisteren, hangt er een blok beton aan van enkele honderden kilootjes. Met als resultaat dat Lucifer met z'n gaffel tegen de grond slaat. Door de val ontstaat er een vonk die de helft van de Kalmthoutse heide in vuur en vlam zet. Sedertdien gebeurt dat regelmatig, verneem ik uit goeie bron.
" Hebt ge m'n tandenborstel, m'n sterretjes-pyama en m'n pantoffels met pomponnetjes ingepakt?"vraagt de Onfeilbare aan GabriŽl.
" Jazeker, en uwen teddybeer ook..."
GabriŽl en Lucifer denken allebei hetzelfde. Zo seniel als een achterdeur, 't wordt hoog tijd om een gesticht op poten te zetten voor hoogbejaarde goden. Kan Hij daar de baas wat spelen...
" Allť, 'k ben er mee weg, tot binnen tweeduizend jaar, dan kom ik nog eens kijken hoe het met het mooiste landje gesteld is. GabriÍl, gij houdt de boel hier draaiende en Lucifer, vergeet m'n tempels niet te bouwen. Saluut en de kost en de wind vanachteren..."

Lucifer denkt er nog niet aan om naar de bevelen van GabriŽl te luisteren. In de eerste rangorde, bij het begin van de Schepping, was Lucifer de favoriet van God. Wat vrij logisch was, want hij was maar alleen. Maar gaandeweg schiep de Almachtige meer en meer engelen. Lucifer schoof telkens een plaatsje op. Naar beneden, bedoel ik. Hij stond nu al op de zesde plaats. Kwam het door z'n ingeboren Kwaadheid? Of kwam het door z'n steeds in duscussie liggen met God? In ieder geval zou Lucifer uitgroeien tot een legendarische figuur. Al wat er mis zou lopen op de aarde werd in z'n schoenen geschoven. En dan te bedenken dat hij met z'n bokkepoten helemaal geen schoenen kon verdragen. Ge zult het maar meemaken...

" Ik maak ministers, staatssecretarissen, gedeputeerden, senatoren en volksvertegenwoordigers. Als die beginnen te discussiŽren zijn we nog niet thuis met ons patatjes. Oja en belastingontvangers mag ik ook niet vergeten. Kwestie van God z'n tempels te kunnen bouwen tot meerdere eer en glorie van Hemzelf. Het mooiste landje wordt het paradijs bij uitstek voor al degenen die zich willen wentelen in uiterlijk vertoon van macht. Later zullen ze me dankbaar zijn dat ik generaties geschapen heb die elkaar zullen opvolgen en die de edele kunst verstaan om hun medemensen uit te buiten. Ik ga ze politiekers heten. Gatlikkers en kontneukers lijken me anders ook wel mooie woorden voor die kaste van onderkruipers. Maar de Onfeilbare zal wel niet akkoord gaan, denk ik..."
GabriŽl, die totaal geen benul heeft waarover Lucifer het heeft, wil iets opwerpen maar vindt niets om mee te gooien. Buiten die blok beton van enkele honderden kilootjes...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    jaja ... het is met wat met die politiekers en hun gevoeg .. ze maken geen utopia, maar bezuinigen iedereen 'leeg'.
    GoNo2: Dank u!
  • badstop
    En dan dacht ik dat dit soort toestanden alleen in Nederland voorkwamen. Met trots kan ik zeggen dat wij Lucifer in eigen persoon in de tweede kamer hebben zitten. De onderlinge strijd tussen BelgiŽ en Nederland is op dit punt voor jullie verloren, hiervoor mijn excuses. Wat betreft het door Rome georganiseerde misbruik van kinderen staan we quitte. Dit ter troost.
    GoNo2: Dank u!
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .