writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Worsten (fraaltje)

door falanx

De fabriek die worsten in conservenblikken stak, lag stil. Het was een vreemd idee, want de mensen waren al eeuwen gewoon dat iemand elke dag ongelooflijk veel blikken naar de fabriek bracht, en iemand anders een niet te schatten aantal worsten, en dat aan het einde van de dag hele karren met blikken propvol worsten naar buiten werden geduwd. Men gaat zoiets vanzelfsprekend vinden, en de dag dat het ophoudt voelt men zich ongemakkelijk, ja zelfs ietwat verlaten.

Na een week moest de fabrieksdirecteur het aan de pers uitleggen, want de wereld werd ongerust.
"Hoe zit dat, meneer de directeur", vroeg de tv-journalist recht op de man af. "Wanneer krijgen we weer worsten in blik ?"

"Er is geen reden voor ongerustheid", antwoordde de bedrijfsleider. "Theo, de man die altijd een beetje zout op de worsten doet, is een weekje naar Tirol. Verder zijn Anna en Greetje, die de blikjes schilderen, naar de zee, en Patrick, die een fijn sneetje in elke worst maakt…"
"Ondertussen zitten wij wel fijn zonder worsten in blik !" onderbrak de journalist hem kritisch. Hij loerde triomfantelijk in de camera, om de kijkers op zijn messcherpe interviewtechniek te wijzen.

"Morgen hervatten wij de productie", weerlegde de directeur ferm, "en u mag nu al bekendmaken dat wij een ijzersterk nieuw idee gaan lanceren. Vanaf nu kan de klant kiezen voor vierkante worsten die niet van zijn broodje rollen. Voor hotdogs, ziet u. Daar staat u van te kijken, nietwaar meneer de journalist ? Uw das hangt scheef !"

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    'n Staai fraaltje, eh, fraai staaltje werk.
    x
    falanx: Kort genoeg om eens te posten. x
  • Dora
    Heerlijke vondst, die vierkante worst,
    met vast een heuse krokante korst
    vanwege het koekje van eigen deeg
    dat de messcherpe journalist kreeg.
    falanx: En zo hebben we er nog een gedicht bij! Dank! x
  • ivo
    grapjas
    soms is de banaliteit veel groter door de poeha dan wat de werkelijkheid is .. mensen overdrijven nu eenmaal graag en vergroten wat is, waardoor de realiteit wordt gemist
    falanx: Veel mensen worden geleverd met bijpassende fietspomp. Wij mogen ze zalig uitlachen ivo.
  • hettie35
    Leuk geschreven,
    groetjes Hettie
    falanx: Ik trek op dit ogenblik een Jupiler open op je gezondheid, Hettie.
  • warket
    Grappig en zegt veel.
    falanx: Ergens foefelen we er wel een tweede laag in, warket. Dank voor je woordje.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .