writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

DAY by DAY.

door verf

Wat scheelt er toch met vrouwen die in hun jonge jaren mede verantwoordelijk mogen geacht voor een deel van het bestaan van de Babyboomers. De Vamp - Bardot en dichter bij huis Emanuel - Sylvia Kristel. Het afgeleverde boek is knap het lijkt dat wanneer de maker meer inspraak had gegeven er minder Emanuel - Kristel en een paar foto's van kinderkopjes minder in hadden gestaan. Spijtig.

Het was een schone zomer met veel verse groenten. Massa's verse groenten waarvan de prijzen de onkosten niet dekten. En dan was er de bacterie die er zal voor zorgen dat de geleden schade vergoed wordt. Die de Spaanse boer stigmatiseert. En wonder boven wonder de - niet op te sporen - bacterie werd uiteindelijk gevonden bij een Bio boer.

De 'jonge Turk' van weleer Louis Tobback begrijpt blijkbaar niet dat jongeren zich via de sociale netwerken organiseren op een voorheen ongeziene schaal. En dat over de grenzen heen. De organisaties zullen er anders uitzien dan hoe Lowie het had gedroomd. Maar het enorme succes van die sites waar wildvreemden elkaars interesses delen is toch een bewijs dat meer mensen dan ooit te voor contacten leggen. Dat is een van de redenen waarom de nieuwe generatie het ergste doet wat kan namelijk ze negeren de grijskopjes zoals Lowie. Ze -dat zijn vele miljoenen- doen het op hun manier. Het enige probleem straks zijn meer dan 50% van de kiezers meer dan 50 jaar. De macht van de grijskopjes zal nog stijgen. Het wordt boeiend te zien hoe de nieuw generatie zal handelen en oordelen over ons de babyboomers. Als ze ons niet met zijn allen totaal negeren.

ON KRUID ON
Onkruid bestaat niet. Onkruid zijn kruiden die zich niet lieten domesticeren in de vloedgolf van de industrialisatie. Alles die zich niet liet voortplanten onder serres op gecultiveerde landbouwgronden maar vrij en vrolijk de resten van de NATUUR vertegenwoordigde. Daar werd de ban op gelegd de zuiverheids gedachten zorgde voor de vernietiging van ieder kruid die niet ingeschakeld kon worden in de gemechaniseerde samenleving veroordeeld tot - ON - het niets. Totale ontkenning van hun bestaan. Nog steeds wordt er op gejaagd met vlijscherpe messen tot vergiftiging.
Er gaan prominente stemmen op die verwittigen dat er bijen tekort zit aan te komen. Dat was gisteren vandaag worden de wegbermen in ons dorp gemaaid. Waar net voorheen er een bloeiende lust aan een welig tierende verscheidenheid aan vegetatie te bewonderen was. Staan nu nog enkele stoppels. Arm land.
Mag ik hierbij een oproep doen als in uw buurt grasbermen worden gemaaid neem de telefoon en vraag vriendelijk bij uw gemeente waarom?


En voor iedereen een prettig verlof.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    dank je wel ed
    verf: DANK U voor UW
    FB
    GR....... ed
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .