writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

God is geen langspeelplaat

door Dora

Wat moet je nu weer? Je staat niet open voor mij.
Nee, lieg niet tegen jezelf. Geestelijk raffinement, zelfbedrog in voorbeeldige voetspoor.
Een tot blamage uitgegroeide aanname. Het is voor alles en iedereen onverteerbaar.
Beschamend. Ik dacht, ze moet eerst de simpele inzichten van de Tolteken internaliseren.
Negen jaar bazuin jij die kennis rond alsof je het zelf hebt uitgevonden, maar je past er NIETS van toe. Jou is een prima verstand gegeven, maar niet voor dit soort rationele goochelshows! Taal, mijn kind, is niet om woordneukend gelijk te halen. Het gaat niet om gelijk maar om geluk. Strijd kent geen vrede. Je capaciteiten verkrachten is luiheid, opstuwen van het negatieve in de jouw toegemeten tijd, maar die is bedoeld om te herstellen wat ooit fout ging. Jij verbastert zelfs eeuwenoude inzichten om in jouw straatje te passen en je gedrag te rechtvaardigen. De Tolteken schrijven zwart op wit:
"Doe geen aanname! Zoek oorzaak van negatieve gedachten in jezelf want het zijn jouw vooronderstellingen. Oordeel niemand zonder bewijzen over dienst vermeende misdaad."
Wat? Jij zoekt vergeving? Zag je niet wat je altijd al kreeg? Iedere nieuwe dag? En wat gaf jij? Afwijzing. Hoe zit dat met: wat gij niet wilt dat u geschied? Hoogmoedig liefde afdwingen voor wat je weigert toe te laten? Waar moeten jullie voor boeten? Hing ik voor niets aan nagels op die berg?
Zoek eens via internet bij sociopaten of anders naar emphatisch-nihilisme.
Hoe je vergeving krijgt? Niet zonder zelfreflexie.
Mensen vergeven graag fouten omdat ze ze zelf k maken.
Zodra jij je 'falen' erkent en verwoordt tegen hen die er onder leden geef je hen de kans je te begrijpen en je zult zien ... Waarom val jij me in de reden? ... Ik ben geen schijf vinyl.

Wat krijgen we nou? Wat is dit voor een megagrote weeffout in het vliegende tapijt van jouw magische fantasie? De kosmos regelt dat soort zaken niet voor jou. Baarlijke nonsens.
Je kunt wel iedere dag een uur beeldig voor Boeddha mediteren, maar als je geen actie onderneemt gebeurt er niets. Haha. Oh nee, mijn Lieve Heertje toch, wat een misvatting etaleer je hier. Ik knap niets op zolang jullie geen vin verroeren. Meesterlijk ontduik jij je verantwoording. Ha ha, waar zie je mij voor aan? De kleerhanger die jouw toneelkleding dragen zal? En of andere paljas met een masker op, die niet ziet hoe jij probeert je onzekerheden weg te moffelen? Meer tekenen kon ik je niet geven... Sta jij boven de tien geboden?

Ik stuurde jou een man zo oud als je vader opdat jij er bewust van werd dat je in de ban bent van een complex onverwerkt verhaal, maar jij trok je niet terug omdat hij bezet was. Integendeel, jij nam het recht die man het hoofd op hol te brengen want jij was er aan toe en hij verliet zijn vrouw. Voor jou.
IK, IK, IK, is al wat ik hoor. De Tolteken bedoelden zker niet zoiets met vrijheid.
Egocentrie. Moet IK nu zeggen: Sorry, ik maakte een neurozig foutje door die man op je weg te zetten? Verhoudingen overhoop halen, niets herkennen. De broodnodige erkenning die jij zoekt komt niet van surrogaat. Sorry ... ik ben geen LP. Dom met liefde te stoeien voordat jij jezelf her-, er- en bekent.

Haha... Kindje, als jij zulke alarmende tekens niet ziet, alles in jezelf negeert ... moet je hier ook niets verwachten. Dan heb jij niets nodig van mij noch iemand anders ...
Sjongejonge... meisje toch. Jij moet zelf die moeilijke drempels zonder leugens overwinnen.
Nu ben je van de wal in de sloot geraakt... Sorry... ik ben geen langspeelplaat.
Ik ga, mijn kind, er is iemand die me roept ...

 

feedback van andere lezers

 • koyaanisqatsi
  Harde tekst. Maar da's natuurlijk de (geslaagde) bedoeling. ;-)
  Dora: Geslaagd? Geslagen? Gelaagd dat zeker. Dank je wel Koy.
 • Wee
  Kei-goed!
  x
  Dora: Dank je Wee. Ach, hoe anders zou de wereld kunnen zijn als men niet zo bang was en het gelijk niet gelijk stond met zegevieren.
 • warket
  Een strijd met wederzijds onbegrip.
  Dora: God begrijpt alles, al blijft hij eerlijk, toch?
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .