writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

GRAFFITI

door verf

Gisteren.
'Ik wil het kaal' vroeg ik vriendelijk aan mijn kapper. De man keek bedenkelijk 'gaat u zitten' zei hij.
Zijn schaar knipte met veel welbehagen mijn lange tijd gekweekte lokken af. Door de rust en het zachte muziekje verzeilde ik in een behaaglijke dromerige toestand. Waar bruusk een einde aan kwam door een stem.
'Het is klaar' zei de man in zijn gedistingeerde plaats. Ik opende mijn ogen, sperde ze open. 'Wat is dat?.' Een gemillimeterde haardos boven ogen die verbazing en na niet zo lange tijd woede uitstraalden. 'Wat is dat' mompelde ik verslagen. 'Zo zult u er beter uitzien' zei de man zelfzekerd. Na betaling schoot ik de deur uit.

Vandaag.
Met twee VERF spuitbussen en bijhorende caps stormde ik de kapperszaak binnen. Spuit enkele TAGS op de muur. 'Zo zal uw kapperszaak er beter uitzien'.

 

feedback van andere lezers

 • Ivan
  Verf het spijt mij dat je ijn F.B op je voorgaande verhaal verkeerd leest, en Ja, ik heb respect voor een ieder zijn eigen ik, maar wil dat niet opgedrongen zien, nog in Parades noch in overdreven betogingen, van "wij zijn Homo,"Ik blijf het moeilijk uit te leggen vinden aan mijn jongere neefjes en nichtjes. Maar nogmaals een Homo hater ben ik zeker niet, laten wij gewoon doen , allemaal dus geen uitzonderingen, verder getuigd dit verhaaltje toch ook wel op enige agressie van jouw kant jegens de kapper, je had ook eerst de discusie kunnen aangaan, maar o.k. ik heb toch graag gelezen , al was het maar om eens te weten wat er al zo speelt bij jou, vr/gr Ivan
  verf: Wie is er agresief de kapper die zijn wil opdringt of de spuiter die hem getzelfde lapt? Heriner u Maarten Luther De Slotkerk te Wittenberg, de plaats waar Luther volgens de legende zijn 95 stellingen openbaar maakte. Met een graffiti . Je schrijft “doe maar gewoon” – U – begrijpt niet dat iedere mens / groep een andere idee heeft over ‘gewoon’ . Wat u bedoelt doe zoals IK . Stel dat Graffiti ‘gewoon’ is mogen ze dan uw HIUS KOMEN BESPUITEN?
  ......."Ik blijf het moeilijk uit te leggen vinden aan mijn jongere neefjes en nichtjes...... Dus homos die in het openbaar feest vieren dat kan niet volgens U wilt dus dat homos terug in de KAST moeten. Begin maar uw neefjes en de andere uit te leggen dat wat homos doen op hun – karnavols – feesten de gewoonste zaak van de wereld zou moeten zijn. Wat u zegt zeggen ook de fundamentalisten doe maar ‘gewoon’ geen korte rokken voor vrouwen liefst geheel bedekt en de homos terug in de KAST.
  GRAFFITI heeft twee belangerijke aspecten 1 Het is een sosiaale gebeurtenis ALS REACTIE TEGEN HET INDIVIDUALISME VAN DE NIEUWE TIJD. 2 Het is ontstaan IN DE GRIJZE BUURTEN die door de industriaale ZE BRENGEN ER WAT KLEUR AAN.

  http://www.youtube.com/watch?v=zXWvC-Niydk
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .