writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ECO-FACHISME.

door verf

Een protest tegen een betuttelende maatschappij die haar leden degradeert tot onverantwoordelijke peuters.
Terwijl het herenvolkje verder bleef / blijft paffen. Tegenwoordig in privé clubs. Ver van de duivenmelkers, de wielerfanaten, het rollende plebs en de kunstenaars, die voortaan verbannen zijn uit de openbaarheid.
Begin de jaren 40tig. Verboden te roken in openbare gebouwen en nazi partij lokalen. Verboden te roken voor soldaten op straat. Verboden ook thuis te roken voor de SS. Verboden rookwaren te verkopen aan meisjes of vrouwen. Weldra was roken verboden op treinen en trams, reclame voor tabak werd aan banden gelegd en het uitlachen van anti-tabak activisten werd strafbaar. De fuhrer een zware ex-roker financierde het onderzoek persoonlijk.
Uit : De kwalijke dampen boven het rookverbod. Door Jef Lambrechts DM 1 JULI 2011

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Ben zelf verstokte roker geweest toch wist ik mezelf te bevrijden van de innerlijke drang. Het enige wat me stoorde was roken tijdens het eten maar voor de rest iedereen doet met zijn gezondheid wat hij wil.
  Nu zeggen de artsen; ja maar! door niet te roken leef je langer en kost je niet zoveel aan de maatschappij ivm ziekteverzuim hospitalizatie enz. Maar als alle mensen langer leven kost dit ook veel meer aan de vergrijzing en verzorgingstehuizen. Waar willen ze met al die bejaarden die zich doodvervelen en dementeren naartoe. Hoeveel geld verliest de staat niet aan acsijnzen en belastingen. Nu kan weer een zwarte handel ontstaan waar de superrijken munt uit kunnen slaan en de kleine handelaar voor laten boeten
  verf: DANK U
  voor
  UW FB
  GR.....ed
 • julien_maleur
  Die beginjaren 40tig, zoals in jouw verhaaltje(!) vertonen nogal wat gelijkenis met ons Vlaanderen, begin 21ste eeuw, Ik ben geen roker, maar in 2011 is er idd ook het rookverbod, werd idd ook geopperd dat het zou moeten verboden zijn om zelfs thuis te roken (slecht voor de kindjes!). Maar niet alleen rokers worden geviseerd in 2011, denk maar aan de automobilist en de wijze waarop hij wordt gecriminaliseerd.
  Eigenlijk zie ik de jongste jaren twee sleutelwoorden die de rode draad vormen door ons bestaan, namelijk: VERBODEN en BETALEN. Ik heb zo het gevoel dat toch wel erg veel aan onze vrijheid wordt 'geknabbeld'. Overbeschaving, overreglementering, waar stopt het?
  mvgr JM
  verf: DANK U
  voor
  UW FB
  GR.....ed
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .