writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

I.T.

door verf

I.T. zal de wereld veranderen. Soms lees ik zo iets. Hoe komt het dat vliegtuigreizen zo goedkoop zijn geworden? Wel doordat de technologie - uit Informatica Technologie - er voor gezorgd heeft dat de kosten voor een vliegtuig te bouwen te onderhouden te bedienen zo enorm vermindert zijn. Dertig jaar geleden koste een vliegtuigreis twee a drie keer het maand loon van een modale arbeider. Dertig jaar geleden was een geheel leger bezig met het organiseren van een vliegtuigreis. Er waren de bedienden die ontelbare briefjes schreven om de vliegtuig reiziger zijn vlucht te laten nemen. Er was een peloton die de reiziger bij de hand nam om de reiziger in het vliegtuig te loodsen. De constructie van een vliegtuig was hand werk. Nu worden vliegtuigen aan de lopende band gemaakt. In het toestel wordt de reiziger niet meer bij de hand genomen hun plaats is ingenomen door verkopers van waren waaruit zoveel winsten worden gepuurd dat het vliegtuig alleen al door de meerwaarde van die op het vliegtuig verkochte goederen kan vliegen. Zo zijn er nog duizenden voorbeelden hoe I.T. de wereld al verandert heeft .
Dertig jaar geleden stond in het maandblad AVENUE dat een gebouw waar dan 5000 mensen werkten vervangen zouden worden door 1 toestel.
Wie zegt I.T. zal de wereld veranderen vergist zich de wereld is al drastisch verandert de veranderingen zullen alleen sneller en ook meer zichtbaar worden.
En dan is er de informatica uit I.T. wat die doet is te zien in de Arabische lente. Nog ingrijpender is de positie van kinderen en jongeren die opgegroeid zijn met die informatie. Vooraleerst zijn zij het die ge ouderen wegwijs maken in de nieuwe wereld. Heel vroeger - eeuwen lang en nog aanwezig in vele culturen - waren het de langst levende oude vrouwen die de informatie doorgaven aan de nieuwe generaties. Nu zitten die oudere vrouwen of weg te kwijnen in opslagplaatsen voor ouderen of zich druk te maken over de veranderingen waar ze geen vat meer op hebben in vele gevallen ook niet begrijpen. Diegenen die I.T. samenleving begrijpen en uitleggen zijn de in vele gevallen nog kinderen. Een puber van veertien jaar heeft al meer informatie opgenomen dan een 60tig jarig. Hoe dat de samenleving zal veranderen. Niemand weet het. Dat zullen we zien wanneer die jongeren opklimmen op de laders van de macht.
Link http://youtu.be/sflPUQVNO3s

 

Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 2 leden: doolhoofd en Koyaanisqatsi.