writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Luc Tuymans

door verf

In Oslo na 9/11. Op de eerste beelden die na de aanslagen te zien zijn. Vindt men de kleuren terug die Luc Tuimans gebruikt. Ze zijn niet wit of zwart ze zijn vuil vaal grijs. Ze zien er niet kleurloos uit maar wel verschrikkelijk. Net na het ontploffen van de bom zal er een ogenblik van diepe stilte geheerst hebben. Ook dat schildert Tuimans dat ogenblik van massale verwarrende verstarrende dierlijke stilte.

De schilderijen van Tuymans zijn lelijk, hij schildert niet wit of zwart, maar vuil-vaal-grijs. Hij schildert de oorverdovende STILTE die men ervaart bij het horen van iets, gruwelijks, onbegrijpelijks, iets dodelijks. De nazi-uitroeingskampen.
Een grijs dorp als centrum van de wereld net voordat Bush en het dorp Texas de macht greep.
Ik herinner hem toen hij samen met Moche L. en Johan H. In de Gaanderijen, Oostende de Encyclopedia - Britannica voorlas. Smorgens waneer de eerste zonnestralen het spectakel VERLICHTE. Toen waren er drie toerschouwers. Daarna kwam de WERELD.
Luc Tuymans een groot man een groot kunstenaar een grote belg.

 

Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .