writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Oorzaak en gevolg (Runner x 3)

door Dora

Mijn jeugd was voorbij voordat ik besefte dat ik geen gemeengoed was
Zodra het gebeurt sta ik naast mezelf. Bewust. Gek ben ik niet, maar ik word met voorbedachterade toeschouwer van de veldslag en voel, hoor en zie wat de ander en ik doen. Ik kan mezelf scheiden van pijn die ik oploop. Die gave, vloek, levert veel eenzaamheid op.

Achteraf leg ik gebeurtenissen op tafel en loop er omheen als de alchemist die van zout zuiver goud wil maken. Oorzaak en gevolg wordt een les waardoor we de volgende keer zonder oude pijn of strijd de vrede kunnen tekenen. Respect voor beiden. Zolang de ander echter zijn of mijn beleving ontkent en tot aanval overgaat blijft verlies wederzijds schrijnen

Ik deed het als kind al zo. Pure noodzaak omdat ik niet begreep waarom moeders niet koesteren en kinderen niet gelijkwaardig liefhebben. Sindsdien zoek ik mijn gelijke, los van mij en vind weerstand, veroordeling en strijd. Zodra ik mishandeling laat versmelten met mijn kwetsbaarheid ben ik in de aap gelogeerd, word ik leeggezogen. Deskundigheid vindt mij normaal, zonder enge diagnose.

 

feedback van andere lezers

 • warket
  Zolang de ander echter zijn of mijn beleving ontkent ...
  Dora: Geheimen, ontkenning... angsten en bangen vervormen realiteit. Dank je Warket.
 • Wee
  Open blikje in jou, Dora.
  Ben ook 'gezegend' met zo'n soort vloek,
  maar krijg later immer toch de rekening.
  x

  Dora: Ja, die rekening achteraf... Mensen willen meestal niet weten wat je hebt gezien, gehoord en gevoeld en dan vraag ik wel of het klopt wat ik heb opgepikt....met welke reden ontkent men dan zichzelf?
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .