writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Majoor ERWEE

door ERWEE

Vaak heb ik de indruk dat ik op een erwt zit. Geloof me: dat is verre van leuk. Meermaals verlaat ik dan ook de strikt persoonlijke maar tevens knusse werkmanswoning voor een wandeling van enkele uren. Eigenhandig beslissen mijn voeten daarbij dan afwisselend voort te schuifelen. Het slenteren met schoeisel zonder veters zoals het is. Van veters ben ik nooit een voorstander geweest. Iedere schoen kost al vlug vijf seconden van mijn tijd om gebonden te raken. En uiteraard zijn er twee schoenen te binden. Tel uit je winst. Op mijn eenentwintigduizend negenentachtigste dag in dit leven (vrij onlangs) heb ik zodoende welhaast veertien jaren uitgespaard voor affaires die nuttiger zijn. Zinvoller is bijvoorbeeld het koken van pastastrikjes, het gehannes met wortelen uit blik, idem groene olijven, idem een glas maïskolfjes, idem een glas zure uitjes, idem kappertjes, idem een doosje grijze Noordzee garnalen, gevolgd door een drietal blikken roze zalm. Daarbovenop volgen een zestal gekookte en inmiddels afgekoelde plus in schijfjes gesneden eieren plus een paar blikken cocktailworstjes. Het hele zootje wordt grondig gemixt tot een koude pasta, en klaar is majoor ERWEE. O ja, telkens komen er ook een paar in stukjes gesneden tomaten bij. Probeer het eens in de eigen keuken. Na de klus krijg ik dan andermaal het gevoel wederom op een erwt te zitten. Zo'n beetje scheel en scheef. Werkelijk niet prettig, verzeker ik jullie. Een raad: niet(!) uittesten.

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Idem de veters, idem tientallen meters macaroni, spagetti, tagliatelle en wat doe je achteraf met alle deksels? Plak ze tegen de muur opdat de dag en alles erin duizend en éénmaal reflecteert.
  ERWEE: Reflecteren doet het. :)
  Bedankt voor de lezing Dora.
 • Wee
  :))
  x
  ERWEE: Zeer bedankt voor de lezing. Maar hou de erwten buiten de deur. :)
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .