writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

B.D.W. en Noord-Korea 1 STRIJD. "Het is verboden te verbieden."

door verf

"Het is verboden te verbieden." Diegenen die die uitspraak hanteren zijn of dement of praatten als een papegaai die dementerende na. De oorsprong van die uitspraak ligt in 1968, toen was alles verboden het was een schreeuw van een generatie die het generatie conflict moesten aangaan met diegenen die een oorlog hadden gewonnen en die alles bij het oude wilden laten. In die tijd was niet alles verboden. Wie de Vietnam oorlog steunde werd beloond. Alles wat en wie die oorlog niet steunde werd verboden. Alles die vernieuwend dacht, niet in de sjablonen van het verleden dacht werd rijp geacht voor collocatie. Iedereen die in het dagelijks leven- lang haar parka mode later punk mode - niet het conservatieve gedrag vertoonde werd door overijverige ambtenaren gecriminaliseerde. Het is verboden te verbieden was een antwoord van onze generatie op die talrijke verboden. Trouwens de B.D.W. klonen verbieden niks die hun beeld op de wereld bevestigd. Alles die langer is dan zijn neus dat mag het plakkertje VERBODEN dragen.


"De tijd dat de leerkrachten vooraan stond en aan de kindjes zei hoe het moest, die is voorbij" klinkt het bij Pascal Smet. Voor Dalrymples is dat fout. Eventjes gelachen. Hoe kan men jonge lui die met hun kennis van de nieuwe technologieŽn terug de seuten van vroege laten verworden. Een 14 jarige met de ruimte om het internet uit te pluizen heeft al meer informatie te verwerken gekregen dan een 60tig jarig. Alles wat in de huiskring rond de I.T. gebeurt wordt gedragen door de kennis van die jonge lui. Het erge is wie als jonge lui niet die ruimte krijgt dus die kennis verwerft een hedendaagse analfabeet wordt.


"De afbraak van het sociaal weefsel // door de stijging van de welvaart" ( B.D.W. ). Dat het sociaal weefsel in stuken wordt gescheurd doordat ieder individu die inlogt in de internet gemeenschap zijn eigen individuele ontwikkeling stuurt is een beetje te moeilijk misschien. ZIe de wereld in Afrika die grondig door elkaar wordt gegooid sedert de G.S.M. en internet daar geÔntroduceerd werd. Trouwens als men het heeft over de 'sociale controle' of de 'het sociaal weefsel' met de daden van die Bisschop daar in Brugge die jaren door de sociale controle in dat sociaal weefsel konden bestaan maakt korte meten met het dat illusionair controle en weefsel.


"In 1950 was Brit geletterder dan nu. Terwijl men 6 keer meer uitgeeft aan onderwijs."( B.D.W. ) Moet zijn: de Brit die de kans kreeg om te studeren was geletterder dan nu. Er zijn nu tien keer meer studenten waar men 6 keer meer dan vroeger uitgeeft aan onderwijs.


Het grote probleem zit is in de veranderingen van een landbouw cultuur in een stadscultuur. Toen ik een halve eeuw in Antwerpen aanspoelde was iedereen die van over het woter kwam verdacht. In een stadscultuur en een plattelands cultuur zijn de relaties tussen de mensen verschillend. In zijn extreme vorm: in steden is het de gewoonte dat wie vrienden gaat bezoeken dat doet met een afspraak, op het plateland worden vrienden niet vooraf verwittigd. U zult zeggen afspraken maar dat gebeurt op het vlomse plateland toch ook. Wel daaraan is te zien hoe verstedelijkt onze sociaal gedrag al is. In de zogenaamde 'ideale' samenleving zou de buren na de noeste arbeid samen voor het huis zitten burten. Maar wat in de jaren 50 een noodzakelijke gewoonte was werd rap een vergeten bezigheid. Amper een paar telen nadat de samen burtende buren een uitzicht op de wereld kregen ( T.V. ) en zich een vervoer konden aanschaffen ( AUTO ) was het rap gedaan met het samen voor het huis zitten rodelen. De ene buur vertrok naar vergeleken stranden. De andere buur bezocht ver gelegen oude gebouwen. Als ze terug thuis kwamen bleek dat de buren een compleet andere interesses hadden. De buurt rodel verdween wegens totaal andere interesses. Op eens kon iedereen zijn eigen weg gaan.


Na wat verder geblader in mijn krant kreeg ik een beeld te zien uit Noord-Korea. Kernwoorden: strakke achtergrond, haren in de plooi, make-up. Tot meerdere glorie van de geliefde leider. Pop en Rock zijn verderfelijk dus verboden. Dalrymples en B.D.W. en Noord - Korea 1 strijd?

 

feedback van andere lezers

Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .