writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Tegenstanders van genetisch gemanipuleerde planten zijn moordenaars.

door verf


Een bloemkool, een rode kool, die bestaan niet in de natuur. Ze zijn door de eeuwen heen gemanipuleerd. Het woord die vroeger werd gebruikt is veredeling van de gewassen. Ze komen uit de wilde kool. Zoals vele voedselgewassen die wij dagelijks eten. De wetenschap van nu is er in geslaagd die veredeling - manipulatie - rapper te doen .
De techniek die ze er voor gebruiken halen ze uit de natuur. Iedereen die bomen heeft gezien die ziet soms op een boom een soort aangroeisel. Dat aangroeisel komt door een bacterie die de fantastische eigenschap heeft dat het de genen van een plant kan overdragen op een andere plant. Die bacterie wordt gebruikt om genen van de ene plant over te dragen op een andere plant. Het resultaat zijn planten die een verandering hebben ondergaan zodat ze op verschillende manieren reageren op hun omgeving. Zodat die veranderde plant bij voorbeeld zichzelf kan verdedigen tegen voor de plant schadelijke insecten of tegen schimmels. Het grootste gevaar die men opwerpt zou zijn dat door een kruisbestuiving andere planten zouden veranderen. Er is niemand die dat argument aan haalt als het over bloemkolen of andere groenten die wij eten gaat en die nergens in de 'wilde' natuur voorkomen.
Er zijn bacteriën die voor de mens dodelijk zijn zoals de pest bacterie die bacterie is bijna uitgeroeid iedereen blij doordat de mens ingrijpt in zijn omgeving. Er zijn bacterie die melk omzet in yoghurt, schimmels die soja omzet in tofoe. Zodat de voedingswaarde van die producten toeneemt.
De tegenstanders zijn pipos die vinden dat wat is moet blijven zoals het is. Dat de wereld verandert het zal hun een zorg wezen ze eten dagelijks hun buikje vol met bloemkolen, tomaten, aardappelen, en andere groenten die door hun voorouders veredelt - gemanipuleerd - zijn. Dat de wereld verandert het zal hun een zorg wezen dat mensen de hongerdood sterven het zal hun een zorg wezen ze geven wat franken aan een of andere hulp beweging en hun schuld gevoel is gestild. Ondertussen stijgt de wereldbevolking naar 7 miljard mensen.
Zorgen dat iedereen op deze planeet voldoende voedsel vind kan er voor zorgen dat kinderen niet meer geboren worden om te moeten zorgen voor de voedselvoorziening van hun ouders zodat de wereld populatie stabiel blijft.
In 2002 was er grote hongersnood in delen van Afrika miljoenen mensen dreigden te sterven. Amerika stuurden tonnen voedsel die genetisch veredelt - gemanipuleerd - was en die in Amerika al 10 jaar op het dagelijks menu staat. Onder de invloed van de tegenstanders die zich vooral in Europa bevinden besloten Afrikaanse regeringen die tonnen voedsel niet te verdelen onder de bevolking. Het resultaat miljoenen Afrikanen stierven de hongerdood.

 

feedback van andere lezers

 • BV
  Uitstekend hoe jij het bekijkt inderdaad,
  met jou zou ik wel eventjes kunnen discusseren,want het is meestal zo dat alles dat ze de mensen inlepelen blijkbaar geen negatieve zijde geeft en alleen maar positief is met andere woorden , ok op bepaalde punten begrijp ik je ! maar ik zal een stukje schrijven waar jij dan misschien een geheel andere kijk op de zaken zult krijgen en zo leren we allebei iets van elkaar en is deze site nog nuttiger dan ik dacht in het begin!
  vriendelijke groet (bv)
  verf: De grote voordelen van genetisch gemanipuleerd voedsel.
  Een van de bedreigingen van onze planeet is de stijging van de wereldbevolking. Een van de oorzaken van die stijging is het ontbreken van voedsel en levensnoodzakelijke middelen. In vele landen waar de voedsel voorziening niet verzekerd is stijgt de bevolking aanwas omdat uit overlevingsdrang volwassenen kinderen maken voor te zorgen voor hun oude dag. Ze doen het niet omdat kinderen krijgen leuk is maar uit verplichting wat weer een oorzaak is van kindermishandeling. Wanneer er met zekerheid voldoende voedsel wordt geproduceerd dan – dat zien we in o.a. Europa – dan valt die noodzaak weg. En daalt de bevolkingsaanwas.
  Het grote probleem is het grote succes van de westerse landbouwpolitiek. De Europese unie werkt met middelen die ze krijgt van de lidstaten. Iedere lidstaat geeft 1% van zijn B.N.P. aan Europa die dan de helft in de voedsel voorziening steekt. Dus in Europa wordt de voedsel – massale - voorziening verzekert met 0,5% van de energie. Nog nooit vertoond in de wereldgeschiedenis. Vergelijk de landen die aan kleinschalige landbouw doen en waar 80% van de bevolking in de landbouw werkt en die na slecht weer honger noden waarbij doden vallen veroorzaken .
  De grote verliezers in het verhaal zijn diegenen die de traditionele – feodale -landbouw vertegenwoordigen. Die doen er alles aan om de nieuwe methoden te verketteren . Ze proberen kleinschalige landbouw terug te introduceren. Zoals in de vorm van BIO. Ze gebruiken grote woorden zoals NATUUR en GEZONDHEID zijn grote tegenstanders van industriële voedsel voorziening en van genetisch gemanipuleerde – veredeling – planten. Want de grote lobby’s die de traditionele landbouw vertegenwoordigen zien geen eigen voordeel in die methodes. Lees ZE VERDIENEN ER GEEN GELD AAN. Ze vertegenwoordigen de groot grondbezitters zoals de Britse Koninklijke familie, de christelijke –wijn wordt in die cultuur het bloed van christus genoemd - alcohol industrie – de grootste aandeelhouder van het Belgische bier is de Belgische Koninklijke familie. Dit is trouwens de reden waarom alcohol geen drug mag genoemd worden. Zij zijn dus onrechtstreeks diegenen die tegenstander zijn van het legaliseren van cannabis. Begrijpt u alcohol moet ten alle prijzen blijven bestaan. Roken is te oosters moet ten allen prijzen verboden worden. Wat ons bij Wilders brengt en zijn strijd tegen oosterse invloeden.
  Dat die politiek miljoenen mensen in Afrika dood de vernieuwing en verandering in het westen verhindert het kan hun niks schellen.
 • badstop
  Dit is een wel erg kort door de bocht stukje. Veel genetisch gemanipuleert graan heeft maar een doel: geld verdienen. Bij dit graan horen bepaalde bestrijdingsmiddelen gebruikt 'moeten' worden. die hebben allemaal een patent en de boeren betalen daar heel veel geld voor. Zo zijn er nog talloze manieren om de hongersnood te beteugelen, maar dat is weer wat anders.
  verf: Tonnen voedsel laten roten terwijl mensen de hongerdood sterven omdat een 'gezondheid' sekte voedsel die Amerikanen al 10 jaar eten 'giftig' noemen. Noem ik massa moord. Leer eens wat keuterboeren waren hoe ze hier tot 50 jaar geleden voor hongersnoden zorgden en hoe die bestreden werden.
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .