writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

FC Heikant (2)

door ERWEE

Het ging goed met FC Heikant. We waren koploper in Tweede Provinciale B. Zes van de laatste zeven wedstrijden werden gewonnen. Met de laatste match in het vooruitzicht was de voorsprong op de nummer twee zeven punten. Kampioen waren we dus zondermeer reeds. Halvelings werd door de supporters al gedacht aan volgend seizoen. Mannelijke fans genoeg uiteraard. Mathieu Buxters, onze voorzitter, dacht eraan de aanhang uit te breiden. 'Er moeten meer vrouwen langs de lijn,' merkte hij op. 'De manier om meer dames aan te lokken is hen te laten zien wat de spelers in huis hebben. Letterlijk dan,' vervolgde hij een strak betoog.
Voor de epiloog van het seizoen was ABA Neerselt onze bezoekende opponent. Niet echt een klus. De vaste fotograaf, Kamiel Martens, betrad onze kleedkamer, gebiedend: 'Jongens, er moet een nieuwe elftalfoto gemaakt worden. Trainingspak uit, shirt uit, broekje uit plus de kousen en de schoenen uit. Minder kleren, meer kijklustigen, Jullie kunnen in de middencirkel op de banken zitten met de benen over elkaar en de handen op een veilige plek. Voor de vrouwen blijft er dan nog iets over om te fantaseren.' Enkel Guido Habex, onze trainer, waagde zich niet aan de actie.
Alhoewel we tijdens de partij vrij rustig gebleven waren, 4-0, dropen de mannen uit Neerselt na de match snel af. Tijdens het driedaagse kampioenenfeest lagen er een pak kalenders klaar, te koop voor een spotprijs. De nieuwe doelgroep sloeg graaiend toe. Als losgeslagen bakvissen. Reken zodoende dat er bij de aanvang van het nieuwe seizoen in Eerste Provinciale vijftig procent meer volk langs de lijn aanwezig was. Doelstelling geslaagd.

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    Écht waar gebeurd? :)
    x
    ERWEE: Indien er destijds iets bestaan had als pdf, kreeg je er op die maniet direct een in de mail. We zijn nu wel stukken ouder. *lol*
    Zeer bedankt voor de lezing.
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .