writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

FC Heikant {4}

door ERWEE

Seizoen 1981-'82. We begonnen de competitie in Vierde Nationale, reeks A. Op de dertiende speeldag stond er een verplaatsing naar het Luikse Verviers op de kalender. De bus met vijftig van onze vurigste supporters kwam op tijd in de stad aan de Vesder aan, zodat de scheidsrechter met een gerust geweten precies om drie uur kon fluiten voor de aftrap. De wedstrijd zou een makkelijke opdracht worden. De thuisploeg had slechts 3 punten op het conto. FC Heikant stond derde in de lopende rangschikking met vierentwintig punten. Na Prayon en onze gouwgenoten uit Bilzen, die de leiding deelden met 26 punten. De match verliep volgens plan. 0-4 werd de uitslag. Onze 'twaalfde man' stapte juichend de bus op. Nagenieten kon ook nog aan de toog van het eigen clublokaal of bij moeder de vrouw. De rit verliep vlot tot het moment waarop de chauffeur plots alarm sloeg. Niet vanwege een zeker kabaal op de banken achter hem. Er moest een Waalse heuvel opgereden worden. Zo'n typische Ardense helling die er onder geen enkel beding aan dacht te zullen onderdoen voor andere Waalse hoogtes. De klim bleek simpelweg niet te gaan lukken. Dwingend verzocht hij z'n passagiers uit te stappen. Wat er gebeurd was in Verviers? Er was daar lekkere taart verkrijgbaar. De fans hadden zich daar regelmatig te goed aan gedaan. Maar hoe kan dat nu toch?, vroegen er zich enkelen verbaasd af, reeds staande aan de rand van de weg. De chauffeur zou een andere bus regelen. Wij hebben wel al die taarten opgegeten, maar het kan toch niet dat vijftig mensen dan ineens te zwaar zijn voor zo'n vehikel, zei iemand knorrig. Ze waren trouwens te lekker om er niet van te smullen, vulde een tweede aan. D'r zijn er dan ook niet veel overgebleven, sprak een derde. Hoelang de groep daar heeft staan wachten op die vervangende bus, is nooit echt openbaar gemaakt. Voetbalsupporters hebben zo hun eigen geheimen.

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    Je FC verhalen hebben zo'n grappig heikantje, ze geven
    me steeds een lach. Niet úit, maar óm hoor! :))
    x
    ERWEE: Het was gewoon een excuus voor de late thuiskomers? Maar die bus staat daar nog steeds. Er zijn hier van lang geleden nog stukken & columns. Lees maar op de dagen dat ikzelf niet langskom. Zoals morgen.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .