writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Nederland hypocriet ?

door verf


Ik heb een paar rijke vrienden. Ik ben namelijk van mening liever in een land met veel rijke mensen en weinig armen wonen. Dan een land met veel armoede en weinig rijke mensen. Zo heb ik een goeie rijke vriend die iedere maand netto 6000 Euro rijker word. Die goeie vriend reed aan 250 km per uur door Nederland. Hij werd betrapt en aan de kant van de weg gezet. Hij kon enige honderden Euro later weer vertrekken hij kreeg er zelfs geen bonnetje.
Een tijdje later las ik een stukje van Van Kooten over een auto trip die hij maakte in Spanje het ging over een politie functionaris die de arme schrijver wat lichter maakte. En maar zagen over die corrupte Spanjaarden.
Nederlanders zijn in Antwerpen wereldberoemd door hun sport pissen tegen de kathedraal. Ze zijn ook zeer bekend omdat ze hun parkeer en wegovertreding boetes niet betalen. Als ze niet betalen geen probleem want die boetes zijn nergens geregistreerd ze worden er nooit meer op aangesproken. Enige jaren geleden reed ik in het midden van de nacht op een Nederlandse snelweg. Ik werd tegengehouden door een eenzame politie agent op de moto. Na controle moest ik mee naar het bureau want jaren daarvoor had ik een paar honderd franken aan verkeer boetes niet betaald. Het was direct betalen of de auto werd in beslag genomen.

 

feedback van andere lezers

 • koyaanisqatsi
  Het is niet hypokriet maar regelneverij tot op het bot. Sommigen zullen het gewoon hyperconsequent noemen, zelf vind ik het vreselijk 'verstikkend'. Ondanks talrijke Nederlandse vrienden en kennissen voel ik me nooit op mijn gemak in Nederland, alleen al door dat idee dat je gewurgd zou kunnen worden door de strikte naleving van de regels aldaar. Want ondanks hun verbale cultuur krijg je daar nog amper iets gedaan met 'praten'. Calvijn zal er wel (weer) voor iets tussen zitten, veronderstel ik.
  verf: raar ik ben al jaren de grens net meer overgestoken maar had vroeger het gevoel in Nederland dat de verstikking van BelgiŽ Vlaanderen van mij af viel . Nu zou dat omgekeerd zijn . Zal nog eens naar Nederland moeten.
  dank u voor UW FB
  gR....ed
 • Dora
  Nederlanders gaan er prat op alles tot in de puntjes aan regels te hebben vastgebakken... maar kom niet om een beetje begrip of meegevoel voor 'anders' zijn. Dat is tegenwoordig met een lantaarntje te zoeken. Hypocriet? Beschaafd? Angst is een slechte raadgever. Ik ben opgehouden termen aan een volk te hangen want aan alles is een voor en achterkant.
  verf: dank u voor UW FB
  gR....ed
 • Wee
  Ja, da's wel hypocriet :(
  (Maar ik heb nimmer gesportpist tegen de kathedraal hoor!)
  x

  verf: KAN NOG ALTIJD Antwerpenaar staan er voor OPEN hi hi
  dank u voor UW FB
  gR....ed
 • ERWEE
  Je moet de stukken van YOUP van 't Hek eens lezen in nrc handelsblad.
  Ed, ik doe niet aan LinkedIn, noch facebook. Toch bedankt voor de vraag. Mail is vlotter qua schrijfmiddel.
  verf: Het erge is de laatste keer dat ik in Nederland was kocht ik een bakje FRIET ik heb ze geteld 11 FRIETJES in een bakje. En een fluim majo. Moest dit in BelgiŽ gebeuren pas dan breekt er een revolutie uit. Straks na de bezuinigen nog 5 frieten in een bakje.
  dank u voor UW FB
  gR....ed
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .