writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

FC Heikant {6}

door ERWEE

Gek was dat Sporting Herentals, Derde Nationale B, de hoofdtrainer de deur wees, nog voor het seizoen begonnen was. 'We zaten niet meer op dezelfde golflengte, zoals vastgelegd bij de besprekingen voor het contract,' stelde de club bij monde van hun voorzitter Willem Verhaert. Voor de fans moet het ontslag een vreemde gewaarwording geweest zijn. Herman Cools werd de opvolger van Gust Vervloet.
Sporting Herentals speelde mee zonder echte toppen te scheren in de competitie. Er werd gehoopt op een plaats in de middenmoot. Dat zou al beter zijn dan eindigen als dertiende, zoals het voorgaande seizoen was afgesloten.
Met nog acht wedstrijden te spelen diende de Antwerpse club af te zakken naar FC Heikant. 'Wat zal ons daar te wachten staan?' vroeg Herman Cools zich interviewmatig af. Onze secretaris-administrator las het weifelende stuk van Harry Haeldermans. Mark Passen, als linkermidden een vernuft op voetbalschoenen, werd aangesproken door Mathieu Ghijsen. De man in de genoemde bestuursfunctie zocht naar iets 'speciaal' in afwachting van de komende aftrap. Medegeweten mag worden dat Mark naast de sport, z'n dagen vulde met ondermeer Mozart, Brahms, Sibelius. Bach en tutti quanti. Voor onze laatste training was er een idee. 'Het bijwonen van een klassiek concert is een zware opgave voor voetballers,' deelde Mark onze secretaris mee. 'In plaats van onze gebruikelijke fanfare, heb ik voor zaterdag een Kamermuziek ensemble uitgenodigd. Allemaal collega's, normaal musiceer ik daar zelf ook mee. We spelen vooral onze eigen avant-garde.
De fans van beide ploegen namen hun plaats langs de lijn in. Iedereen keek verbaasd op het ogenblik dat Schola Moderna plaatsnam in de middencirkel. Onder leiding van Jean Dexters werd zijn Andante cantabile ma non troppo furioso, un poco con amore, con affeto, con anima, con brio, con calore, con moto, un poco alla breve ma senza una cadenza e sempre accelerando poco a poco al Fine uitgevoerd als try-out voor een ander openluchtconcert. Vooraf werd onze spelersgroep hiervan op de hoogte gebracht. Sporting Herentals evenwel werd volledig in het ongewisse gelaten. Uitslag van de wedstrijd: 7-2.

 

Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .