writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

FC Heikant {7}

door ERWEE

Vier wedstrijden voor het einde van het seizoen in dezelfde afdeling zaten we met problemen. Drie spelers waren onmogelijk inzetbaar voor de moeilijke verplaatsing naar de gesuikerde zaadballen uit Tienen. Een doordeweekse vrijdag, de dertiende, was er zonder veel omhaal mede oorzaak van dat Bernard Vranckx, Ludo Evens en Roger Weyntjens aan de Grote Gete niet konden aantreden. Bernard, laatste man, Ludo, centrale middenvelder en altijd spelbepalend, Roger, rechterspits, ze hadden duidelijk hun dag niet op de voorbije ongeluksdag. Bernard zat met de naweeŽn van een botsing met een schommel. Daarbij had hij als zorgzame vader een oogblessure opgelopen in een poging te voorkomen dat zijn gevallen dochtertje het speeltuig op haar hoofd zou krijgen. Het toestel zwenkte tegen z'n eigen knikker. Resultaat: blauw oog en zes hechtingen.
Op dezelfde ochtend verzwikte Ludo Evens z'n rechterenkel bij het uit elkaar halen van een bed. En of het niet opkon: Roger Weyntjens hield een rugblessure over aan een eerste nacht op een waterbed. Daar is onder de jongens, ondanks alles, nog goed om gelachen.
Voor de wedstrijd zei Guido Habex: 'Het is wat het is. 't Wordt een netelige situatie maar moeilijk gaat ook.' 'Jawel', zei Luc Van de Weghe, 'we gaan ervoor.' 'We geven er een lap op,' vulde Renť Merken aan. Enkele vaste automatismen ontbraken in ons spel. Jo Vereke, Martin Breuls en Mark Passen zorgden toch dat na negentig minuten de bordjes op 1-5 stonden. 'We waren weeral goed bezig,' was de algemene groepsgedachte tijdens de terugweg. De drie ongelukkige makkers: alsnog bovenmaats gelukkig waren ze.

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Altijd maar weer dat aanhoudend winnen?
  Je kunt vast wel ergens als optimist
  of positieve spo(r)tjournalist
  beginnen
  ERWEE: We were the Champions, Dora. Leuke woordspeling!
  Zeer bedankt voor de lezing hoor.
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .