writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

In 2030 zal Noord-België

door verf

In 2030 zal Noord-BelgiŽ vooral gedomineerd worden door de haven. De ooit drassige weiden tussen gent en de schelde oever zal de enorme mensen massa die afhangt van de haven moeten opvangen. In 2030 zullen de baby bomers hun soms enorme fortuinen overhevelen aan hun nazaten waardoor er in het noorden van BelgiŽ een klasse zal ontstaan die werkt in de spits -technologische I.T. industrie. Die klasse zal bediend worden door de nazaten van diegenen die de trein van het fortuin en de kennis gemist hebben. Ze zullen ondergebracht worden in enorme wooncomplexen op het gebied wat ooit het waasland genoemd werd. Naast die mensen zullen de arbeiders die met beperkte contracten werken en die een beperkte periode in die steden zullen wonen. De diensten industrie die de mensenmassa zal voeden kleden verzorgen. Vande voedsel keet die fastfood levert aan de haven arbeiders tot de eerste hulp dienst of de koerier van de banken en bedrijven . Allen vinden we ze terug in de megasteden. De verbinding tussen de gebieden zal via het water gaan de schelde wordt de ader die de meanderende mega steden zal bevoorraden. In de oude steden van wat eens Vlaanderen werd genoemd zal al het verleden bewaard worden. Alleen zal men het vreselijk vinden dat die exclusieve historische gronden niet meer zal kunnen bewoond worden door wat eens Vlamingen genoemd werden. Er zijn er die zelfs beweren dat vele bedienden van de nieuwe rijken oorspronkelijk wat men noemde Vlamingen waren. Als er tot dan geen enorme inspanning wordt gedaan om die mensen massa richting hedendaagse cultuur en kunsten te overtuigen. Zullen er in die megasteden ontevreden ontgoochelde bewoners terug grijpen naar de eeuwen oude woorden van vertroosting.
2050 de eeuwenoude steden worden overspoeld door enorme golven van de kuststeden valt niets meer reden.
2099 de nieuwe kusten worden overladen door een steeds groter wordende bevolking en de beperking van woongebieden.

 

feedback van andere lezers

 • jan
  knap geschreven Ed!

  grtzz
  verf: dank u voor uw FB
  GR....ed
 • badstop
  En dan heb je nog de stijgend zeespiegel waardoor de kuststeden onder ruim honderd meter water zullen verdwijnen. Dat wordt nog een hele verhuizing.
  verf: veel eeten dan blijven we drijven
  dank u voor uw FB
  GR....ed
 • warket
  Een visionair geschrift dat mogelijkheid kan zijn. In 2030 ben ik allang dood...hoop ik toch.
  verf: sukkel eenzaam?
  dank u voor uw FB
  GR....ed
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .