writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Misschien dat er nu eens over de echte problemen kan gepraat worden.

door verf

Eind jaren 60tig
Na mijn verplichte legerdienst ga ik niet terug in het benepen vloms dorp gaan wonen ik stap uit in Gent en blijf er. Zoals vele jongeren toen deden. Groot misbaar want de steden zijn des duivels. Mijn ouders bezoek ik 1 weekeind per maand.

Begin jaren 80tig
Ik bemerk dat mijn geliefde broer die toen 18 jaar werd in dat benepen dorp aan de hero´ne begint. Ik overtuig mijn geliefde broer om met mij mee - in de stad wat toen Antwerpen was - te komen wonen. We beginnen mijn eerste project een cafÚ een contact plaats voor homo's . Het slaat in als een bom wordt een groot succes. En mijn geliefde broer blijft van de hero´ne. Na een jaar begint mijn broer samen met een vriend een eigen zaak. Na een jaar blijkt het een misluking. Het dorp lokt hem terug. Als hij met zijn vroegere vriendin trouwt. Dan krijgt hij een ingericht huur huis een nieuwe auto en 300.000 oude Belgische frank. Wat ze in dat dorp niet weten of willen weten is dat die vroegere vriendin verder gegaan is met de hero´ne en dat er in dat achterlijke dorp ondertussen meer hero´ne te krijgen is dan in de steden. Ik moet het niet uitleggen wat er met 300.000 oude Belgische frank gebeurd bij zware hero´ne verslaafden. Ik krijg niks kan ook niet meer ingrijpen want ondertussen ben ik met mijn 3de project begonnen - de hoofd redacteur Alex Rosseels van het Nederlandse glossy magazine draagt zijn tweede boek aan mij op - en dat steekt een aantal mensen de ogen uit en word ik zwaar tegengewerkt.

22jaar later sterft mijn broer ondertussen zwaar verslaafd aan alles wat maar pil en poeder is. Ik wordt de schuldige genoemd want nog altijd denkt de 'goeie' Vlaminck dat drugs iets zijn van de grote stad waar de meesten zo weinig mogelijk willen mee te maken hebben. En waar ik mijn broer heb in meegesleept.
Tijdens die lange jaren zie ik tonnen cannabis coca´ne hero´ne in mijn omgeving voorbij komen. Maar nog altijd weigert men het problemen aan te pakken zoals het hoort. Ondertussen zie ik dat de armen en de bruin als misdadigers worden opgesloten met duizenden worden ze gecriminaliseerd om aan het publiek te tonen dat hun oorlog tegen drugs resultaten boekt. Terzelfder tijd bij de elite gebeurt er dit http://youtu.be/cr5I58omDSY
Ondertussen doet o.a. de voormalige secretaris-generaal van de V.N. Kofi Annan een dramatische oproep "Sommige drugs zouden gelegaliseerd moeten worden en de criminalisering van de gebruikers moet stoppen". De econoom Paul De Grauwe verklaart dat door belastingen te heffen op het gebruik - wat ze in Nederland al jaren doen miljarden gaan al 40 jaar de grens over - de financiŰle crisis onbestaand zou zijn. Maar de provenaaltjes doen verder. Ze weigeren hun hopeloze oorlog te stoppen en schuiven problemen naar voor die geen problemen zijn maar waar ze iedereen van overtuigen dat het hedendaagse problemen zijn ze sleuren er 1302 bij alles om maar niet te moeten reageren op wat voor ieders neus gebeurd en wat ze noemen de problemen van marginalen zijn. Het argument over de marginaaltjes werd langs nog gebruikt door Muammar Gaddafi en Erich Honecker heeft er massa's mee in zijn gevangenissen opgesloten.


Nog een laatste keer. Het argument die gebruikt wordt we doen het voor de veiligheid van onze kinderen. Wel uw kinderen kunnen nu zoals al de laatste 40 tig jaar aan alles geraken wat ze willen want door de illegaliteit is er 0 controle op. In iedere dorps winkel ieder winkel ieder autostrade benzine station zijn er lange blaadjes te krijgen. De grootste tegenstanders zijn de alcohol - bloed van christus - lobby. Leuven, Frankrijk.

2011 op de site van slechte Vlamingen wordt een van mijn teksten die over het echte probleem gaat weg gecensureerd weg gebliept.

Steve Jobs over Bill Gates 1997 "Ik wens hem het allerbeste, echt waar. Ik denk alleen dat hij en Microsoft wat beperkt zijn. Hij zou een bredere persoonlijkheid zijn als hij eens uit de bol was gegaan op drugs toen hij jong was"

De nieuwe Duitse partij de piraten partij heeft een thema het legaliseren van soft drugs ze kregen meer de 10 % van de stemmen.

 

Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .