writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

1994 - 2011

door verf

1994
Ik help een man - een van de drie van het Antwerps hotel ROSIER - met een buurtgalerij. Ik schaf mij een H8 camera aan. Een aantal creatieve - hangjongeren - sleuren me mee naar een kunst project. Een kunstenaar die naast zijn cafÚ - wie katoen - een ruimte vol computers stopt. Voor die tijd onbetaalbaar. Moesten er zijn dan zouden ze tegenwoordig een KENNISCENTRUM genoemd worden. Ik maak opnames met mijn H8 camera. Een aantal - hang - jongeren worden zo gefascineerd door de I.T. dat ze verder doen.
http://www.youtube.com/watch?v=X3lfYq8ITEc

Vlaanderen begint zich massaal te interesseren voor groene vingers wat mij verbaast omdat de prijs van tomaten in de winkel nog nooit zo goedkoop zijn geweest. Iedereen wordt verzocht zelf tomaten te kweken. Boeren hebben het moeilijk.

Een aantal jongeren die in computers ge´nteresseerd zijn worden gecriminaliseerd omdat ze een joint verkiezen in plaats van alcohol - het bloed van christus - sommigen worden in gevangenissen opgesloten. Voor een computer werkt alcohol niet cannabis werkt wel.

Paars start ik schrijf een brief naar de minister en wijs hem er op dat er meer KENNISCENTRA moeten komen ik motiveer dat die centra een aantrekking hebben voor jongeren en dat zo misschien een dynamiek kan ontstaan waar ge´nteresseerde met elkaar kennis delen. Ik vergelijk met de dynamiek rond tweedehandse auto's . De minister schrijft terug ze zijn er mee bezig . Drie jaar later lanceert de overheid een campagne. 750 Euro voor een computer pakket. Op hetzelfde moment kost dezelfde computer tweedehands 50 Euro. Kringloop winkels worden opgestart er is geen computer vinden.

2005 Een toenmalig in de centra ge´nteresseerde jonge mens sterft in de vergeetput in Merksplas.

2010 Een groot aantal van die toenmalige hangjongeren die de kans kregen in contact kwamen met I.T. door het project van dat kenniscentrum zijn nu veel gevraagde I.T. ers . 5000 Euro neto met bedrijfswagen en GSM.
Vlonderen concentreer zich op Bokrijk
2011 Izegem, de stad van geert bourgeois N-VA daar zat ik zonet in de bibilioteek. In die bib staan de enige openbare computers , in Izegem is er geen internet cafe nee hoor aleen in de bib. Daar zat ik voor een computer na een half uurtje sloeg de computer af een verlenging zat er niet in volgens de grijzende ambtenaar die werkeloos tussen de 5 werkeloze eenzaame computers zat .

 

feedback van andere lezers

 • MarieChristine
  Het geheel is mij niet zo duidelijk , maar het einde is werkelijk triest.
  verf: VERZOPEN
  .
  Dank u voor uw FB
  GR...... ed
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .