writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vloms

door verf

Het probleem dat ik heb met vloms nationalisten is het volgende. Door de naam Vlaming te gebruiken lijkt het alsof ze mij vertegenwoordigen. En ik wil niet dat die hufters mij vertegenwoordigen. ……….Onlangs wandelde ik ergens en een auto stopte een man toonde mij zonder spreken een adres. IN ZIJN OOGEN ZAG IK ANGST. Toen begreep ik het de man was Franstalig en hij had angst. Ik heb die man in mijn schoonste school frans de weg gewezen. Ik wuifde hem na omdat hij zou begrijpen dat hij geen angst moest hebben van de mensen van de gemeenschap waar ik woon……….. Het is dat wat die hufters niet begrijpen. Hun aanvallen tegen mensen die anderstalig zijn zorgen er voor dat mensen ANGST hebben voor wij Vlamingen. In hun bekrompen hoofd gaat het er niet in. Het ergste is dat er 35% voor die hufters stemmen. Bij het woord socialist, christelijk, liberaal, groen, piraten, van Rossem daar kan ik mij een gedachtengoed bij voorstellen. Maar Vlaming? Ze stelen iedere Vlaming zijn identiteit. Daarom vind ik Belg zo prachtig Belg betekend een gemeenschap van verschillen die op een prachtige plaats met fantastische verschillen op onze planeet samen leven. Ik hoop dat de rest van de gemeenschap waar ik leef dat uiteindelijk ook gaan begrijpen. Ik ben er zelfs zeker van. Omdat ik geloof in de mensen van die gemeenschap. Mijn familie naam is een van de oudste familie naam in Vlaanderen mijn familienaam bestaat alleen in Vlaanderen al generaties lang leeft mijn familie hier in Vlaanderen. Mijn lieve moeder lijkt wel een Spaanse olijfkleurige furie mijn vader lijkt op een rossen Ier met sproeten . ik wil niet dat diegenen die de angst voor Vlaanderen mijn gemeenschap uitdragen. Mij en die prachtige gemeenschap vertegenwoordigen. Daarop noen ik ze vlomingen een sekte waar ik niks mee te maken heb.

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  Je bent nu zelf bezig mensen in hokjes te duwen. Het volk waar, je graag of niet, zelf uit voort komt met de vinger wijzen is even dom als "vreemd" volk uitsluiten.
  En de eerste franstalige met "angst" voor Vlamingen in zijn ogen moet ik nog tegenkomen, hier aan de kust merk ik enkel arrogantie tegenover al wie het Frans niet machtig is :-)
  verf: zelfzekerheid wordt door de door zijn instituties geslagen Vlaming zeer dikwijls verward met arrogantie Denk wat men over Nederlanders zegt dikke nekken TERWIJL ZE GEEN DIKKE NEK HEBBEN wat smalletjes soms sierlijk een beetje uit de hoogte EN DE VLOMINK MAAR KRUIPEN .
  Dank u voor uw FB
  GR...... ed
 • Dora
  Je hebt helemaal gelijk. Geen hokken om mensen in te stoppen
  Sorry, ik wist niets van jouw dyslexie
  verf: .
  Dank u voor uw FB
  GR...... ed
 • warket
  Ik heb ook franstalige vrienden. Gek, ik spreek tegen hun 'gebroken' frans en zij tegen mij 'gebroken' nederlands. Echt waar, dat is plezant.
  verf: ik ook zeer plezant en leuk al die ernstige zeveraars ik krijg er wat van .
  Dank u voor uw FB
  GR...... ed
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .