writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Uitbesteed.

door Dora

Marie doet het prima. Het gaat alweer een stuk beter. Opgefrist en zijdezacht na de dure bodymilk.
Janet heeft weer eens, zoals zo vaak, volkomen gelijk: huilen put uit. Een vrouw wordt er zeurderig van.
Na de vroege broodmaaltijd met salade probeert ze wat setjes uit. Het wordt uiteindelijk het gedistingeerde 'Deux Piece', met het zwart-witte pied de poule ruitje. Ze heeft er ook één in vuurrood, maar dat zag Louis al een paar keer en dat moet ze voorkomen. Haar dure boebies, ze noemt hen soms liefkozend Prim en Prammetje, zijn keurig achter strakke knoopjes weggestopt, al ziet een blinde kip met oogkleppen op nog dat achter de coulissen uiteraard wel de fleurig bloemetjes in kanten tuiltjes staan.
De strakke mahoniekleurige pruik met boblijn maakt de 'secretaresselook' af. Dan nog bijna onzichtbare maar zeer werkzame glanslippenstift en een vleugje natuurlijke make-up op de ogen, vindt ze zelf. Janet keurt haar en vindt het twijfelend met een pruimenmondje 'wel goed.'
"En je weet natuurlijk zelf ook wel dat jij vanaf hier zelf de leiding hebt hè, troel?"
Ze houdt een preek dat Marie alles zo moet regelen zoals het haar zelf goed dunkt.
"Jouw verantwoording. Zolang je niet vergeet dat je Marie van der Peen heet en dat jij één, luister goed Marie, één ben jij van mijn drie directiesecretaresses ... Alexis Elise du Roy ... zoals in Koning!"
Marie knikt afwezig, bewondert zichzelf in de spiegel: zakelijk en toch knapperfris is ze.
"Luisteren Marie. Jij bent van mijn bedrijf. Ik ben de directie. A.E. du Roy van 'Het Lootje'."
"Niet het Klootje? Hihi die Janet. Hihi, haha." Janet schiet dodende blikken vanaf de sofa en Marie bindt in.
"Oh, sorry, nee, hoe toepasselijk, die bloem, zo'n lotus, leuk, maar kan ik dan niet beter dat gebloemde …"
"Nee oen, Loot met een T. Van jong takje. Nieuw plantje. Dus niet met een D van dood via een paar blauwe bonen. Lootje met tee, dingen die uitkomen als je er water op gooit."
Marie knikt schuldbewust, moet gniffelen. Ze had best nog even door willen jennen over citroenthee, of kaneel, bosbessen. Janet heeft nou eenmaal verdomd weinig gevoel voor humor al is ze breder ontwikkeld. Marie zal beter opletten, gaat er goed voor zitten. Zoveel info moet ze onthouden voor haar 'klus'.

"We doen iets belangrijks in allerhande luxe zaaigoed. Over de hele wereld en je hebt een expresbericht voor de heer Le Grand, die in bespreking is." Marie knikt braaf.
"Het is van het grootste, luister Marie, van lé-vens-belang, zeg je maar." Inmiddels is Marie mateloos onder de indruk. Mensenkinderen, wat mag ze iets belanghebbends doen. Janet heeft het allemaal tot in de puntjes uitgevogeld en ze belt zelf even naar mooie Mercie Max, de taxichauffeur die hen al jaren kent. Hij rijdt in de nieuwste zilveren Mercedes, want ze moet wel fatsoenlijk voor komen rijden.
Hij is keurig op tijd en herkent Marie pas als ze haar mond open doet, zegt ie …
Haha, terwijl hij haar al zo vaak van huis ophaalde.
"Gos Marie, ben jij het? Ik hoorde het bij toeval, zeg maar. Heb je even geen vrijer? Maar wat maakt het uit? In het circuit staan ze al voor je in de rij, hoor meid, haha, zeg maar."
Ze geeft Mercie Max bij vertrek meteen al een fiks voorschot want de missie is, zeg maar, retebelangrijk. Hij lacht zich een breuk in de aderen, maar hij mag haar wel, zeg maar.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Een fijn blikje vooruit :)
  'Dat zegt ie tenminste terwijl hij haar vaker hier ophaalde.' Deze zin vind ik wat vreemd lezen.
  x
  Dora: Haha, ja
  Origineel is meer uitgebreid
  Dat zegt hij tenminste ... maar, hij kent haar adres???
 • mephistopheles
  jaja, het juweel zit in de lotusbloem zeggen de Chinezen
  Dora: Dank je wel. Dat is de Lolitalotusbloem in bol onaat
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .