writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Joods Belang: vlucht vooruit?

door Pake

 

feedback van andere lezers

  • koyaanisqatsi
    Volkomen mee eens, al zal ik nu ook wel voor antisemiet worden uitgekafferd. Wel niet eens met de term "conflict". "Conflict" is een eerder neutrale term waarin sprake is van twee strijdende 'gelijkwaardige' partijen. Hier is sprake van onderdrukking op basis van etnische afkomst. Anne De Jong legt dit zeer goed uit in haar boek 'Geen Vijanden', een aanrader trouwens. Of er ooit een 'positieve' oplossing komt... Ik vrees het ergste voor de Palestijnen. Ze worden gewoon langzaam doodgeknepen. De vergelijking tussen het Apartheidsregime in Zuid-Afrika en IsraŽl raakt misschien wel enige kant en wal, maar de vergelijking met hoe de (blanke) U.S.A. afrekende met de indianen is veel duideliijker. De indianen werden ook 'zoet' gehouden met onderhandelingen en verdragen (die nooit werden gerespecteerd) en telkens wanneer er verzet kwam sloeg blank Amerika genadeloos terug. Alleen, nu zit de hele wereld er op te kijken en gebeurt er even weinig. Trouwens, als ťťn iemand van de IsraŽllobby mij eens kan uitleggen wat er nog overblijft van de leer van de Thora, dan is hij altijd welkom.
    Pake: Hoi Koyaan,
    het is weldadige een weldenkende geÔnteresseerde te vinden. Ik ben blj met je reactie. Ik zou nu nog eens bij je willen neerleggen hoe betreurenswaardig ik het vind dat de Palestijnen zo weinig constructief politiek benul hebben. Arafat was daar uiteindelijk een meester is, alhoewel hij niet gedragen werd, en er aan onder doorging. Een scherpzinnig, "gehaaid" politicus kan IsraŽl er ongetwijfeld zo onderuit spelen, juist door toegeeflijk te zijn en ze daarmee uit te dagen, en op hun eigen hebzucht stuk te laten lopen. Ik moet denken aan "the way of Ghandi". Ze moeten positieve gebaren maken, bijv. met veel tam tam aankondigen dat ZIJ vrede wilen en dus geen raketten meer afschieten. Maar er is teveel niet opgeleid zwaar gefrustreerd volk onder de Palestijnen, dat vraagt een groot leider, en een staatsman, en die is er niet. En dus modderen we maar aan en kan Israel onder de paraplu van Amerika zich alles veroorloven. Zoals nu weer bij hun blokkeren van de toegang naar Palestina vanuit zee. Heb je gehoord wat de kapitein van de oorlogsbodem zei? "Your conduct is a violation of international law"!!! daar heb je de godspe ten voelen uit. Daar kan zelfs Obama niets aan doen. Ach, die is ook al ingekapseld in een plakkerig netwerk. Die actie via de UNESCO is wel weer een goede tactische zet. America zal nog wel een toontje lager gaan zingen.
    toedeloe, Kees
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .