writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Wal (triple espresso)

door Mistaker

Nu hij in de Amsterdamse Elegaststraat woonde, dacht meneer Schipper soms aan Karel ende Elegast. Hij had het werkje gelezen, zo'n vijftig jaar geleden, maar 't had weinig indruk nagelaten. Karel de Grote hechtte veel belang aan het heilige getal drie, was zijn enige herinnering aan dit ridderverhaal.
Vaker moest Schipper aan de Elegasten denken, een kleinkunstgroep van wie hij de hit Wat heb je vandaag op school geleerd geregeld ten gehore bracht tijdens het douchen. Hij schruwde de vraag uit; afhankelijk van zijn stemming klonk het agressief of wanhopig.
Hoezeer hij schoolgaan ook had verafschuwd, kon toch niet ontkend worden dat hij tijdens zijn studiejaren, net als dat hele Brabantse dorp van 'm, werd opgestoten in de vaart der volkeren. De Elegasten hadden ooit een elpee gemaakt met als titel Praten Zingen Dansen. Voor Schipper was het Praten Zingen Studeren geweest. De danser in hem was in de kleuterklas al een geruisloze dood gestorven.
Zijn leven stond stil. Soms schreeuwde hij iets anders onder de douche: Geef wind aan de zeilen, ik heet Schipper en moet van wal steken!

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Heerlijk weer eens koffieleuten met jou.
  Schipper mag ik overvaren loost het meisje in de wind.
  Mistaker: Ik zat een tijdlang totaal zonder inspiratie maar kon het niet verdragen dat ik al zo'n tijd niets geschreven had. Dus heb ik een energydrankje genuttigd (tripel espresso had ook gekund) en ja, ben van wal gestoken.

  Bedankt voor je leuke reactie Door.

  Groet,
  Greta
 • Wee
  Wat energydrank zou 'm vast meer vaart geven :)
  x
  Mistaker: Ja, je kan van zo'n drankje zeggen wat je wil maar energie geeft het wel. Ik hou het bij V, die vind ik goed drinkbaar. Red Bull vind ik vies en Monster ronduit smerig! Bovendien zijn die Monster-blikjes veel te groot. Bij Dirk III bij mij om de hoek verkopen ze echter geen V, terwijk ze het bij Dirk even verderop wl verkopen. Raar toch? Tot zover mijn gezwets haha.

  Greta x
 • jan
  het blijft schipperen met fb Greta, dat verhaal van Karel en de Elegast
  kan ik me nu niet direct voor de geest halen, maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt....
  Mistaker: IK VOND ER WEINIG AAN MAAR HET IS DAN OOK AL HEEL LANG GELEDEN DAT IK HET GELEZEN HEB (JAARTJE 0F 32).
 • mephistopheles
  Een stevige borrel zal hem nog meer deugd doen!
  Mistaker: Mij ook!

  Groet,
  Greta
 • Hoeselaar
  wat een douche niet allemaal kan veroorzaken

  willy
  Mistaker: Vreemd he ;-)

  Groet,
  Greta
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .