writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Knokker's Klaagzang

door ovlijee

"Ja, ik heb het ver geschopt. Wereldkampioen zwaargewichten. Heavyweight Champion of the World. Mmm! De Grootste aller tijden. Mmm! En zie me hier nu zitten met mijn stoma.
Als ik in de spiegel kijk, zie ik terug dat jongetje dat tegen zijn moeder zei: 'Mama, ik hou niet van die jongen.' Dan wil ik terug mijn gezicht uitkerven zoals ik deed op foto's.
Kon ik me maar verstoppen in een donker hol onder de grond, zoals toen, als één van de nieuwe vriendjes van ma weer met zijn riem achter me zat.
Alles, ja, alles heb ik meegemaakt. Vrouwen die zich aanboden om op het laatste ogenblik … Vrouwen die ik pijn deed, op zo'n moment, met deze vuist, of nam tegen hun wil.
Kijk, m'n diamanten gordel. Niks waard in de lik.
Pugilist tegen wil en dank. Ik had liever muzikant geworden of danser of schrijver, maar Tyson zei het zelf al: 'You're old too soon and smart too late.'
Kan je schaken? Bobby Fischer heeft me de zwarte Kasparov genoemd.
In de ring, in de ring! Wat zou ik nog eens graag swingen! Maar een ouwe man is niet meer dan een omhulsel gevuld met stront, een bruine kartonnen zak van de slijter die verschraald pisbier moet verbergen.
Was ik maar dood zoals Smoking Joe."

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .