writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kikkertrek

door roggemanj

De lente hangt al een tijdje in de lucht, ik voel en ruik het gewoon. De kikkertrek kan weer gaan beginnen, weldra zal mijn vijver weer krioelen van de op elkaar geplakte kikkers. Elk jaar weer zit ik er me over te verbazen hoe ze, onfeilbaar hun poeltje weten te vinden waar ze ooit uit de kikkerdril zijn geklommen. Het is een gekwaak van jewelste en best komisch om te zien, ze hangen soms met drieŽn aan elkaar om toch maar het mooiste wijfje te pakken te krijgen, trossen kikkers als het ware.
Bij een zonnig weertje kan ik er uren zitten naar kijken, de gele irissen op de achtergrond en met hun sterke stengels heen en weer wiegend in de wind.
Mijn vijvertje, mijn poeltje in deze drukke grotemensenwereld, mijn kleine oase van rust, menig stukje tekst heb ik hier al zitten schrijven, genietend van alle rust rondom mij.

Ik weet nog goed hoe ik moeten graven heb tot mijn armen net iets langer geworden waren door de klei in de grond hier. Als ik de foto's bekijk verschijnt er een lachje op mijn bekje, mijn beentjes spierwit en een buikje dat toen nog niet zichtbaar was.
De krokussen hebben hun hoofdje al boven de donkere aarde uitsteken en wachten tot alle vorst geweken is om door te breken. Zo heb ik weer vanalles om naar uit te kijken deze komende lente rondom mijn huisje.

Mijn oase temidden een steeds drukker wordende maatschappij, ik trek me graag terug in mijn cocon zoals ik mijn huisje wel eens durf te noemen, om van daaruit alles gade te slaan.


 

feedback van andere lezers

 • waterklok1
  mooi beschreven
  kus
  lot
  roggemanj: thx
 • geertje
  jouw beeldend schrijven
  kan me enorm bekoren
  ik houd van metaforen
  ik was er bijna geheel
  mijn hart aan verloren

  liefs
  roggemanj: liefs terug, johan
 • duivelstrikje
  je schrijft heel erg mooi, je kan de lezers in een bepaalde spanning brengen, in de spanning van het verhaal. heel erg mooi!
  groetjes,
  fientje
  roggemanj: bedankt Fientje..
 • Leona
  ha! trossen kikkers ... da's wel mooi!
  ik benijd je bijna met je paradijsje daar ... ;))

  roggemanj: je bent hier steeds welkom voor een kijkje te komen nemen :-)
 • Ghislaine
  Prima.
  roggemanj: bedankt voor je reactie
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .