writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Hallo Meisje

door arwenn

Hallo meisje,

Herinner jij je mij?
Degene die er altijd voor je stond, wanneer zelfmedelijden je verslond. Degene die je leugens niet wilde zien, al ging ik er zelf aan ten onder. Degene die je oppakte toen je het het moeilijkste had, die je vasthield als je huilde.
Herinner jij je mij?
Ik tilde je op, hoog boven iedereen. Zo hoog, dat mijn vrienden in je schaduw stonden en ik ze niet meer zien kon. Mijn levensdoel veranderde. Ik wilde voor je zorgen, je helpen om al je pijn te verwerken. We waren onafscheidelijk.
Herinner jij je mij?
Niets kon mij kwetsen, behalve jij. Je tranen brandden op mijn huid, je blik sneed mijn ziel in tween. Ik vertrouwde je. Geloofde dat je mij ook vertrouwde. Je was mijn hoop, gaf me het gevoel dat ik er daadwerkelijk toe deed. Gaf me het gevoel dat ik je cht kon helpen.
Ik was fout.

Hoe vaak ik me heb afgevraagd waarom je gedaan hebt wat je deed, kan ik me niet meer herinneren. Het is een te lange nacht geweest. Een nacht van maanden. Je leugens boorden gaten in mijn hoofd. Alle rede stroomde er met grote snelheid uit, alsof ze bang was langer in mijn gedachten te blijven. Of eigenlijk, ik was te bang om de rede er te laten, bang dat mijn hoop en mijn droom dood was. Ik wilde het niet zien. Je leugens naaiden mijn ogen dicht en legde mijn hart aan kettingen. Ik zag niets meer, voelde niets meer, was n grote leegte.
Ik had alles kapotgemaakt wat ik lief had. Jij had jezelf kapot gemaakt. Ik begrijp je niet. En ik begrijp mezelf niet. Waarom heb ik het niet aan zien komen. Waarom loog je over je hele leven. Waar was je bang voor, meisje.

Mijn ogen zijn open, mijn hart brandt en mijn ogen stralen. Ik ben terug, heb geluk gevonden. En ben sterker dan ooit. Meisjelief, \je woorden zijn een vergif gelijk aan die van de meest giftige slang. Je lachen is een hol gekrijs voor mijn oren, geen enkel drupje plezier klinkt erin door. Je bent gevaarlijker dan wat dan ook. Jij maakt geen mensen meer kapot.

Meisje, herinner jij je mij nu?
Degene, die je leugens heeft neergehaald en iedereen ervoor heeft gewaarschuwd. Degene die je droomwereld aan duigen heeft geslagen voor je eigen bestwil en uit bescherming voor anderen.

Herinner me meisje. En leer van wat je gedaan hebt. Want ik zal het niet vergeten.


 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Dit gaat heel diep,
  knap stukje werk.
  Groetjes Hettie
  arwenn: Dankjewel. Ik wilde het al een tijdje van me afschrijven,
  Heb het dan toch maar gedaan. Lucht op (:

  Xx
 • Fiducia
  mooi werk arwenn. heel wat groeiwerk ook voor de "ik". Met veel gevoel verwoord. Ik zou het ook interessant vinden om nu de ander haar perceptie in bovenstaande verweven te zien...
  arwenn: Ik wilde dat ik daar iets vanaf wist (;

  Dankjewel voor het lezen en de feedback!

  Xx
 • greta
  Mooie zinnen. Deze trof me "Zo hoog, dat mijn vrienden in je schaduw stonden en ik ze niet meer zien kon."
  Je tekst spreekt van woede, cynisme en kilte, en dan toch die zoet titel "Hallo meisje". Een aandoenlijk contrast, knap gedaan.
  arwenn: Dankjewel voor het lezen en je feedback!
  Uit het hart schrijven gaat vaak het beste (;

  X
 • Wee
  Heftig, Arwenn. Maar jij bent terug: hallo meisje!
  x
  arwenn: Dankjewel wee (: hallo! :D

  X
 • CHRIS
  meisje,,,, voor mijn part ,,, een wolf in
  graag gelezen,
  arwenn: Ja, dat is ze ook. Maar het was ooit een meisje voor mij.
  Dankjewel voor het lezen!

  x
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .