writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

*www.rdx.be* - 029. dirty mind

door Vansion

Zeshonderd en drie mensen…. Wie zijn ze? Waar zitten ze? Thuis, even op deze site huis aan 't houden in plaats van zich met het huishouden in te laten? Werkloos en slachtoffer van verveling die tracht uit te breken via dit oranje venstertje? Doorgewinterde managers die zonet alles hebben kunnen delegeren en, nippend van hun door een bazige secretaresse geserveerde koffie, even zichzelf op een verdiend snoepje vergasten? Of ordinaire meisjes, zoals ik, die van het lunchgedoe van hun collega's profiteren om zich heel even prinses te wanen in het leeggelopen kantoorpaleis?
Opdringerig vetgedrukt staat onderaan op de homepage te lezen: 'Pas op! Dit is géén sekssite!' Hela, hola, mannekens, had ik dat dan gedacht? Of staat dit hier voor die parochiepriester met Internet en minstens één actieve vinger? Het zal alvast mijn schuld niet zijn als nu mijn dirty mind de kop op komt steken.
Ik klik door en beland ongevraagd bij de aangelogde dames. De heren krijg ik te zien met behulp van een simpele klik-klak-button. Het mans- en vrouwvolk is blijkbaar opgeslagen in 'chambres séparées'. Goed dan, ik verklaar de catwalk voor geopend, of moet ik zeggen rat-race?

Heidi, 31 jaar, blond, 162 cm groot, 57 kg, vrijgezel, kunstonderwijs, werkloos.
Zoekt een man voor 'liefde'.
Ik zie een rond, blozend gezicht met een ietwat truttig carré-kapseltje.
'Nog steeds droom ik van de prins die mij zal komen halen. Dat witte paard en die kroon hoeven al lang niet meer. Maar lang haar, liefde voor de natuur en een leeuwenhart kunnen me bekoren.'

Ik zie ze naast hem stappen, Heidi. Hij is groot, West-Vlaams en loopt altijd op sandalen. "Hier in de polders ben ik geboren", fluistert hij. Heidi knikt minzaam. Haar grasgroene rokje fladdert. Een eindje verder staat een opgekalefaterde schuur. "Ik heb de sleutel", zegt hij, "als het nodig is, kunnen we daarbinnen schuilen voor de regen." De roodwit geblokte gordijntjes lonken. Ze gaan onwennig zitten aan de rand van een liefelijke gracht, omgeven door stoere knotwilgen. De zon geeft twijfelend enkele flauwe stralen prijs. Het water stroomt traag maar zeker voort. Plots komt er iets vreemd groens kringsgewijs uit de verte aangedreven. "Koeienvlaaien", glundert de misbakken prins.

Yolande, 47 jaar, donkerblond, gewicht ostentatief blanco, gescheiden, beroepsonderwijs, arbeidster.
Zoekt een man voor 'vriendschap'.
Geen foto te bespeuren … wel het onomwonden:'Echte schoonheid zit langs de binnenkant.'

Ze zit een cappuccino met veel slagroom te gebruiken op een terrasje in Oostende. "Hé, Yolande," meesmuilt hij, "mag ik subiet efkens bij jou naar binnen? Ik wil zo graag die échte schoonheid van je kennen."
"Viespeuk", schalt het tot ver voorbij de grenzen van het terras. Zelfs de viswijven aan de kaai kijken geamuseerd in hun richting. Doodgemoedereerd peutert hij in zijn neus, savoureert vervolgens de voortreffelijke inhoud ervan en besluit dan maar niet haar maar zichzelf op een dubbele portie oesters te trakteren.

Christophe, 39 jaar, 179 cm, 97 kg, getrouwd, hoger onderwijs, manager.
Zoekt een vrouw voor 'diverse'.
Imposant en zelfingenomen floreert hij op de foto. 'Ik heb een drukke job, maar tussendoor ontmoet ik graag sportieve, breeddenkende dames met zin voor initiatief. Ik hou van vrouwentennis en van de Franse keuken.'

Ze zit tegenover hem in het krappe hoekje van een intieme gelegenheid in het Brusselse. Ze drinkt campari-orange met een rietje. Christophe, geurend naar aftershave, strijkt even met zijn handpalm over zijn zijden das, blinkend wit met zwarte gestileerde lelies, hetzelfde motief als zijn spiksplinternieuwe boxershort. Haar blik is zwoel. Onder haar roze Nike-rokje ontbreekt een slipje. Onopvallend opent ze haar knieën, laat haar zakdoekje onder de tafel vallen en dreint: "Raap je even mijn zakdoekje op, schat, en kijk je meteen of ik breeddenkend genoeg ben naar je zin?" Paars aangelopen van de zware inspanning verschijnt zijn gezicht even later boven water. "Ik kies kamer twee", geilt ze, "en kreeft met champagne, tenminste als je niet wil dat ik jou met huid en haar verslindt." Hij kijkt naar haar acajou geverfde haren en haar vettig aangezette lipsticklach. Twintig jaar terug zat hij oog in oog met Katrientje. Haar paardenstaartje ging vlijtig op en neer terwijl ze o zo zuinig likte van haar vanille-ijsje. Waar ben ik in godsnaam mee bezig, denkt Christophe. "Dat zal voor een andere keer zijn, lady," mompelt hij, "Ik voel me opeens niet zo lekker."


 

feedback van andere lezers

 • geertje
  Zeer onderhoudend stukje
  (als alleenstaande echter
  nooit dating sites bezocht...)

  je hebt me er fictief een blik op gegund...
  dat "breeddenkend", subliem gevonden
  humor inbegrepen
  an, dit is AF !
  groet

  Vansion: Doet me goed dit te horen, Geertje. Zat al zolang geblokkeerd op het vervolg van dit verhaal te broeden. Dit hoofdstuk is moeilijk te schrijven.

  Niks mis met dating-sites. Wel een 'andere wereld'. Even wennen... Je weet het van een getrouwde vrouw. :)
 • waterklok1
  schitterend beschreven
  Die dating sites, ik ken iemand die eraan deel neemt
  rendez- vous
  :)
  ze is er zot van...
  kus
  lot
  t'is toch wel een lieve...

  Vansion: haha. ik zal het in het vervolg proberen realistisch te beschrijven.
 • janwillems
  erg knap, ik bezondig me aan het (nog) niet lezen van alles, maar dit getuigt in elk geval van 'kunst'. Ik heb hier eigenlijk zeer weinig op aan te merken en zo hoort het ook. Zeer mooi de typetjes weergegeven. Knap!

  Jan
  Vansion: 't vervolg moet de mensen achter de typetjes zien ... moeilijker.
 • Ghislaine
  Met genoegen gelezen
  Vansion: fijn dat je verderleest ...
 • Jean_Loeckx
  Als dit een gedeblokkeerde tekst is, wat is dan een vlotte ?
  Het lijkt zo natuurlijk en vloeiend geschreven.

  Er is één gevaar bij deze galerij denk ik : het mag niet "sex-and-the-city"-achtig worden, want dat is tv, en dit is literatuur,
  d.w.z. proza met een duidelijk niet-visualizeerbare meerwaarde.
  Ik leg me slecht uit waarschijnlijk.
  Ik vind dat je tot nu toe de val ontloopt.
  Maar je bent te goed om ons aan Adrian Mole of Bridget Jones te doen denken.
  Dit is maar mijn gedacht hoor.
  Ik hoop dat je mijn (waarschijnlijk !) ongegronde vrees begrijpt.
  gg


  Vansion: 'k Snap je wel. Verzanden in populair gedoe is niet echt een gevaar. Dat gaat mij gewoon niet af.
  Het moeilijkste is hier een realistisch beeld geven, zonder uit mijn personage te vallen.
  Ik weet wat komen gaat hé ...(en het is een pest dit tweede hoofdstuk af te werken voor ik aan hoofdstuk 3 beginnen mag...).
 • commissarisV
  Ik heb echt gehouden van het lichtvoetige; geparfumeerd met een tikje humor is dit aangenaam lezen.Ik denk dat het afwisselen met wat moeilijker verteerbaar is, een goede keuze is.
  Van die 'liefelijke gracht' vond ik meesterlijk... graag gelezen.
  Vansion: Tja digestief is dit en dat raakte hoog tijd...
 • aquaangel
  euh...........heb wel ervaring in deze sites...

  zelf ondernemend geweesrt hihi.. ach het was een leuke ervaring
  die ik zeker niet armer had willen zijn

  ;)

  Gr aquaangel
  Vansion: dan ben je hier wellicht de enige die het mysterie achter de titel kan snappen. SSSt niet verklappen hé...
 • backie
  Ik backie, 2184 weken, ongewassen zwart met wat grijs, 172 dm, 9x7500gram, geïnterneerd bij vrouw en kind, lager onderwijs, soms goedscorende amateur-dichter, zoek knappe schrijfster van humoristische gedichten of verhalen als hierboven om mij die persoonlijk voor te lezen en om mijn feedback te ontvangen in natura voor de rest van haar leven.
  Awel vansion, nu was het aan mij om eens goed te lachen. Dat is mijn lievelingsstijl om te schrijven, maar nog meer om te lezen.
  Subliem gedaan.
  groeten. backie
  Vansion: aanbod geaccepteerd - je moet je wel eerst wassen hé ...
  iemand aan 't lachen mogen maken is een cadeau op zich
  wederkerig :)
 • Das
  Bah, capmari-orange met een rietje uit een zwoel blikje!

  "Paars aangelopen van de zware inspanning"? Door een zakdoekje op te rapen. Het zijn geen mannen meer zoals vroeger!

  Best wel tof, an
  Vansion: Pfff. Mannen, er lopen er niet zoveel echte rond. Zonde is dat!
 • kronos
  één keer 'ziet' Tanne het koppel, de andere twee koppels zitten daar plots, het is wel duidelijk dat het gedachten zijn van Tanne maar toch, je speelt hier met fictie en realiteit als met een jojo, doelbewust? zéér geslaagd dan en is zelfs filmrijp! en euh...hier beschrijf je toch wél decor ( zie Heidi ) en je kan het verdorie goed!
  Vansion: Awel, ik heb mijn thesis ooit gemaakt (lang geleden) over de eerste roman ooit. Sindsdien ben ik geopsedeerd van de wisselwerking tussen fictie en realiteit. Mijn eerste romannetje gaat over weinig anders (in het kader van een rouwproces). Maar dat dingetje was euhm ... enfin ... niet goed genoeg naar mijn zin.

  Deze tweede poging ... is eigenlijk ook nog niet zoals ik het wil ...

  Seg jo, wat doedegij mij hier allemaal bekennen?

  PS Ik kan maar weinig lezen nu. Maar ik betaal je later nog wel terug hé! Pas op. Soms bijt ik!
 • wereldwandelaar
  Boeiend stukje.
  Vansion: Wel intrigerend dat jij dit nu leest. Je bent al een hele poos WH-lid. Ik herinner me nog levendig jouw eerste stukjes!
  (En ga nu rap eens kijken wat er ondertussen is bijgefabriceerd).
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .