writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Studeren.

door MarieChristine

Deze week is het in de universiteit van Leuven "open-les week". Zo krijgen de leerlingen van het laatste jaar humaniora de kans om aan verschillende faculteiten lessen bij te wonen en kunnen ze een verantwoorde studiekeuze maken.
Maandag was ik er , na een treinrit van meer dan een uur , ook aanwezig ; ik ben namelijk in het blije plan-stadium om vanaf september sinologie te gaan studeren. Eerst moesten we ons via de computer inschrijven. Het geboortejaar was al ingevuld "1995" , dus moest ik anderhalve generatie terug scrollen. Met een stadsplan in de hand kwam ik toch nog tijdig aan het leslokaal om vanaf 10u taaloefeningen chinees te volgen. De studenten moesten korte zinnen nazeggen , en dat was natuurlijk chinees voor mij. Tijdens de pauze sprak de prof mij aan. Of ik de taal wilde leren om op reis te gaan? Neen , ik wil echt chinees leren uit interesse. Want ze gaan hier wel erg snel... Of ik al overwogen had om volwassenenonderwijs te volgen?
Helemaal niet ontmoedigd besloot ik om in de Alma te gaan eten , tussen de studenten. Daarna ging ik een uurtje lezen in de bib , dit keer nog met een visitors-badge. Al vlug was het tijd voor de les klassiek chinees , gevolgd door chinese religie. Op het einde van deze les sprak mijn lieve , jonge , naïve buurmeisje mij behoedzaam en blozend aan :"Mevrouw , denkt u niet dat ze u raar zullen bekijken als u hier lessen gaat volgen?"
Zij kan natuurlijk nog niet weten dat deze oma zich daarover al lang geen zorgen meer maakt , en dat ik , toen ik hier vroeger ingeschreven was om aan mijn studies te beginnen onverwachts zwanger was.
Gelukkig krijg ik nog altijd knuffeltjes van dezelfde man als toen.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Wat een blij plan! Wens je alle succes, en veel plezier natuurlijk.
  x
  MarieChristine: Bedankt voor je reactie.
 • Mistaker
  Heel veel succes! Als ik eenmaal gepensioneerd ben, zou ik graag Middeleeuwse geschiedenis willen gaan studeren, als dat financieel haalbaar is tenminste. Gegarandeerd dat ik door moet werken tot mijn 70ste, bah!

  Groet,
  Greta
  MarieChristine: Ja , die nieuwe wetten ivm pensioenregeling zien er niet goed uit.
  Bedankt voor je reactie.
 • Pake
  ...erg leuk, die verhalen moeten verteld blijven worden... Je hebt er vast nog een heleboel...
  MarieChristine: Bedankt voor je reactie.
 • Dora
  Geweldig plan, heerlijk geschreven ook..
  MarieChristine: Bedankt voor je reactie.
 • pieter
  MarieChristine,
  Ga maar lekker Chinees leren.
  Op één voorwaarde: dat je niet vergeet hier in het Nederlands te blijven schrijven.
  Groet,
  Pieter.
  MarieChristine: Hartelijk dank voor je reactie. Ik hoop ook om tijd te blijven vinden voor wat kreatieve krabbels.
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .