writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (36)

door diomedes

20.

Nita een verrader ! Hij kon het moeilijk geloven en dan te bedenken dat hij Sacha nog wou voorstellen om hen opnieuw te laten samenwerken. De Rooie had Nita zien bedelen in Brussel en was de twee onopvallend gevolgd van in Brussel Centraal tot in het station van Mechelen. Daar waren ze uitgestapt en te voet richting centrum gewandeld. Ze hadden amper omgekeken en met de regen als bondgenoot had hij het niet moeilijk gehad om zich tijdig weg te stoppen. De Rus had hem gebeld tijdens de treinrit. De dwerg werkte voor de Albanezen en Nita had hen verraden.Verdomde Bolan ! Ze hadden samen zoveel doorgemaakt.
Victor wist dat er voor verraad slechts één straf bestond en dat wist Nita ook. Worstelend met zijn ambivalente gevoelens kwam hij tot de slotsom dat niemand zijn toekomst mocht in de weg staan. Ook Nita niet. De Rus had hem opgedragen vooral de dwerg geen moment uit het oog te verliezen. Desnoods moest hij zijn vroegere vriend laten gaan. Inwendig hoopte hij dat de wegen van die twee uiteen zouden gaan en dat Nita zou onderduiken. Sacha had hem ook verboden om gebruik te maken van hun vaste adressen en zeker dewelke Nita ook kende. De Albanezen zouden op wraak zinnen en ook de politie betekende gevaar.
In het centrum verkleinde hij de afstand tussen hen. Die dwerg stapte wel kwiek door voor zijn leeftijd. Ze kwamen aan een water, de Dijle, las de Rooie op een blauw bord. Aan een woning tegenover een aantal boten hielden ze halt en belden aan. Hij trok zich terug achter de beschutting van een boom en zag dat ze de woning betraden. Hij tastte naar zijn mobieltje en tikte een nummer in.

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    Oef, sníj-dénd ...
    x
    diomedes: danku
  • joplin
    aiaa...
    xx
    diomedes: danku
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .