writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Overloop.

door dannycant





Wie tegenwoordig de verschillende schrijfsites afdweilt, kan het niet ontgaan zijn. Het zijn alle replica's geworden van die ene site in betere tijden. Die ene die mij nog altijd nauw aan het hart ligt maar ik ook even de rug toekeerde.
De leegloop is er een feit, de gezellige kibbelpartijen verdwenen en er rest enkel het vruchteloos zoeken naar woord en wederwoord in dit nu vervreemde labyrint.
Toch zijn er ook nog zekerheden op die site. De clown ervan blijft volharden. Zij die weggingen komen steevast terug, en ja, tot die laatste behoor ik ook. Mea culpa!
De sfeer is pittiger, op het hatelijke af. Er zijn er die elkaars bloed willen drinken, maar dit is nooit anders geweest!

Het is sterker dan mezelf! Ik mis het en ben niet te beroerd dat toe te geven. Ik begin met een propere lei maar blijf wie ik was. Geen doetje dus! Hardleers en tegendraads.
Je kunt ook niet naast de neerwaartse spiraal van de site kijken. Het 'raakt' dat er heel wat verdwijnen maar doe geen moeite, ik zal de eerste steen wel naar mezelf gooien. Uiteindelijk kom je teruggekropen, net zoals ik. Je kunt dit zwak noemen, maar eens komt de dag dat er van die terugkomst geen sprake meer is. Dat je de hemel wordt ingeprezen ook al heb je er dan geen behoefte meer aan.
Dit zijn harde woorden maar behelzen de algemene sfeer die er meermaals hangende is. Wees een slachtoffer en men zal je prijzen, doe gewoon en je wordt vergruisd. Het dagelijkse leven in een notendop, virtueel dan nog wel!
Het is één grote familie waarvan sommige leden niet aan eenzelfde tafel kunnen aanzitten. De naamkaartjes worden zo gespreid, dat aanvaringen in de mate van het mogelijke worden uitgesloten. Er wordt vermeden dat men elkaar in de ogen kijkt, maar iedereen hoort wel het geroezemoes van roddelende kliekjes door elkaar heen.
Toch groet men beleefd bij het afscheid. Zegt dat het leuk was en hoopt dit vlug weer over te doen. Gemeend of niet valt moeilijk uit te maken. Het gevoel is immers een maatstaf die niet onfeilbaar is. Het laat je zaken doen of zeggen waar je nauwelijks bij nadenkt, met alle gevolgen vandien. Later kom je dan tot het besef dat je bepaalde zetten beter niet had gedaan. Ze ombuigen kost moeite, heel veel moeite. Toegeven dat je fout zat nog zoveel meer!


 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    Prima. Een site die geen beheerder heeft gaat nu eenmaal ter ziele.
    Iets waar men zich bezighield als studerende jongeling. Waarbij men nooit stil staat, als de werkelijkheid van echte verantwoordelijkheid om de hoek komt kijken, andere dingen top prioriteit behoeven. Verkopen of stoppen is dan aan de orde. Een museumstuk hou je ook niet thuis.
    dannycant: ware woorden.....groeten
  • Leona
    Ik voel veel verbittering in je woorden,
    ik weet natuurlijk niet wat je doet besluiten om de site even, of voor lange tijd, te verlaten (eigenlijk antwoord ik hier op je laatste verhaal, maar omdat ik daar al gereageerd had kon het daar niet meer, dus doe ik het hier nog even snel)
    het zou jammer zijn, je schrijft mooie verhalen en al ken ik je niet het zit toch in mijn gedachten dat jij hier om een of andere reden weg wil gaan en dat het misschien een te overhaaste beslissing is, gebaseerd op misschien een fb die niet goed aankwam of zoiets ...
    ik ben een beetje triest omdat jij me een beetje triest overkomt, klopt dat?
    denk er nog eens over na, je hebt zelf een mooie site en je hebt veel inspiratie
    mocht je toch besluiten weg te blijven dan wens ik je met alles wat je doet veel succes
    liefs
    Leona

    dannycant: Er ligt mij iets op de maag van vrijdag (redactioneel) en dat moet even bezinken. Ik ga wat meer van jullie lezen en bekomentarieren. Elk nadeel heeft zijn voordeel :-)

    groetjes en heel veel dank
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .