writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De top tien..

door roggemanj

ik blijf vastgepind op de zevende plaats in het klassement, niet dat het een rol speelt voor mij maar dagelijks piep ik toch even naar de lijst met ' beste' schrijvers en dichters :-) Zou dit eigen zijn aan mensen? graag de eerste zijn, graag vooraan staan..

Ik bekijk de steeds sterker wordende zonnestralen en geniet van mijn eerste lentezonnetje op mijn bekske.
Nu vlug mijn nog in vrijheid lopende kipjes proberen te overhalen om in hun donkere stalling te verdwijnen, ja ik ben niet plichtbewust..waarvoor mijn excuses aan al wie dit leest.

Een eveneens nog loslopende jongen

 

feedback van andere lezers

 • Leona
  zevende! dat is goed! geluksnummer :)
  ik weet niet waar ik sta op de lijst maar jammer genoeg ben ik in dit leven te weinig competitief, ('k weet die lijst zelfs niet staan:))
  en zeggen dat de burgemeester mij gevraagd heeft om op 'zijn' lijst te komen! echt waar! zal wel écht zonder vrouwen zitten want ... humhum .. ik en lijsten!
  maar de zon, heerlijk! en daar ga ik nu eens doorstappen, voor mijn dagelijkse vitamine D :)) of wekelijkse, want overmorgen gaat het regenen
  eveneens aan de ophokplicht ontsnapte ikke :o))
  roggemanj: hihi, je doet me hier glimlachen
 • duivelstrikje
  ik veronderstel wel dat vele de eerste plaats willen bereiken.
  De gedachte: ik wil de beste zijn, is menselijk. Niemand hoeft zich daarvoor te schamen. Velen zeggen dan dat ze schrijven voor hun eigen, maar ergens schrijf je ook voor te weten wat de mensen van jouw schrijfwerk vinden, dat is gewoon zo en niemand kan dat veranderen. Top tien, ik vind dat een goed idee voor hier in de site maar ergens vind ik het ook niet goed. Want toen ik die lijst zag staan dacht ik: ik wil er ook bij. Nu ben ik erbij en denk ik: het is zalig om hier te zitten. Ik geef toe, ik schrijf ook een beetje om er te blijven zitten.
  Ik ben daar eerlijk in, velen mogen weten dat ik deels voor mezelf schrijf en deels voor punten. Ik neem alle commentaar die ik krijg op en plaats ze zorgvuldig in mijn hoofd zodat ik de meeste fouten niet weeral maak. Zo leer ik bij, ik leer bij met deze site. Daarom respecteer ik alle andere schrijvers omdat ze mijn hun kennis doorgeven, misschien zonder dat ze het zelf beseffen maar ik leer veel uit de andere deelnemers hun reacties, gedichten, verhalen,... noem maar op.
  Iedereen vecht voor een plaatsje. Of het nu voor jezelf is, of voor je eer. Iedereen vecht er toch om, het is menselijk en zeker niets om zich voor te schamen. Ik ben menselijk, jij bent menselijk, hij is menselijk. Wij, mensen, zijn bijna allen menselijk.
  Kusjes
  fientje
  roggemanj: bedankt voor je oprechte reactie...enne... ik schrijf ook deels om in de lijst te blijven
 • waterklok1
  ja, zo een gevoel heb ik ook wel... maar het beste is om te schrijven voor de commentaar... dat mensen je werk lezen
  is gewoon onbeschrijflijk...'leuk'
  dan weet je welke fouten je maakt en dan besef je het maar al te goed dan let je er op en besef ze dan ze gelijk hebben (de lezers)
  Of dan heb je soms je grillen en vergeet je het.... zoals bij mij vaak gebeurt...
  kus
  lot
  roggemanj: ja je hebt gelijk, laten we mekaar maar lustig verbeteren hihi
 • Vansion
  Ik vind dit geen goeie tekst. Maar wil toch op de inhoud reageren.

  Het is niet zo leuk als je denkt op nummer één te staan. Gelezen worden doet goed. Zinnige feedback ook. Maar dat puntensysteem blokkeert. Het kost mij meer en meer moed gewoon spontane en oprechte feedback te geven. Ik voel me erg gegeneerd.
  Ik weet dat ik goed kan schrijven. Maar velen kunnen met een pen wat ik nooit zal kunnen. Jij o.a.. Vergelijken is vaak onmogelijk.

  Voor mij is schrijven net het tegenovergestelde van aandacht of succes zoeken. Het is je eigen persoontje relativeren en opgeven. Schrijven is heel veel tijd en energie steken in iets dat je wil 'geven' en op geen andere manier kwijt raakt. Gehoorzamen aan een roep.

  Ik ben een absolute voorstander van anonieme publicaties. Mij mag iedereen gerust aan honderd in het uur plagiëren. En alle pluimen op zijn of haar kont zetten. No problem at all.
  Het enige dat ik niet fair vind, is als iemand geld slaat uit de noeste gratuite (!) arbeid van een ander.

  Je weet wat ik over je schrijfsels denk en hoe fel sommige ervan mij raken. Voor je 'loslopen' hoef je je niet te excuseren. Elk vogeltje mag zingen ...
  roggemanj: :-) je bent heel speciaal in wat je schrijft...amai, ik kan je zeggen dat je ' commentaar' inslaat hier
  groetjes, johan
 • Ghislaine
  Met genoegen gelezen.
  roggemanj: thx :-)
 • geertje
  het puntensysteem is "allesbehalve leuk",
  het ligt er ook maar net aan
  "wanneer" je iets publiceert
  "wie" op dat moment ook op de site zit
  en zoals in elke "groep" dynamiek ontstaat
  heb je dat hier ook...

  een bedenking, overpeinzing waard...
  (ik sta op 1 bij dichters, maar vind dat er mensen zijn
  die véél beter werk afleveren...
  het puntensysteem...tja)
  groet


  roggemanj: bedankt geertje... je weet wel..
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .