writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kolderiek actueel 2

door Ivan

Pim
Ik was zo gelukkig in het A.D een link naar de schitterende documentaire, van een uur lang, met Pim Fortuyn als de geïnterviewde te vinden, destijds opgenomen door de VPRO.
Wat een openbaring was die man, helder zonder positie angst, rechttoe rechtaan, zonder poespas, beantwoordt Pim de vragen.
Het misselijkmakend en politiek gekunsteld van omzeilde antwoorden, blijven hier uit. Nee, hier was weinig mistig of tegen in te brengen. Zelfs de interviewer van de VPRO kreeg een sneer uit te pan toebedeeld.
Ik kon het niet helpen dat het bij het zien ervan, de herinnering aan het debat met de toen zetelende politici, ene Ad Melkert, Jan Marijnissen, Hans Dijkstal,
Paul Rosenmöller, het e.a. bij mij kwam opborrelen. Een debat waar hij Pim, met vlag en wimpel als winnaar uitkwam.
Dit is waarschijnlijk het keerpunt geweest. Dit heeft duistere figuren (machten) aan het smeden gezet.

Gaandeweg kijkend naar de documentaire overkwam mij het gevoel, van de altijd weer gevaarlijke positie van hen die het goed voor hebben met de politiek, en wel in het bijzonder met de minderheden in de samenleving.
Er over piekerend kwam ik tot de conclusie dat er iets niet klopte.
Waren de volgende politici dan wel politieke journalisten ook niet allemaal vermoord. Ook zij waren voor de revolutionaire hervorming, toch?
Er flitsen er zomaar een paar namen door mijn kop.
Maarten Luther king, John F Kennedey, Robert F Kennedey, Anna Politkovskaya
Marina Iskanderova, om er maar eens een paar te noemen. Niet de minste toch?
Dus eigenlijk zij, die afgeschoten of gespoten zijn, waren dat dan de goede?
De ongevaarlijke bewindslieden, althans voor de kapitaalindustrie, welke jaren aan het bewind waren (zijn) weliswaar door u en mij met list en bedrog gekozen, zij die de vette salarissen en aanverwante bonussen beschermen, dat zijn dan de ……. Verwarrend hé?
Zij zitten er, ook nu nog. Zij worden niet bedreigd.

Ik heb ook nog nooit een dergelijk treurnis meegemaakt welke over het land ging bij de dood van Fortuyn. Op zijn minst vreemd, toch? Het beeld klopt niet. Hij behoorde niet tot de club, nee erger zelfs hij was een gevaar. Alles en nog wat viel altijd weer over hem heen. Men vergeleek hem met de Nazi's, een ultra rechtse racist, en al wat niet meer. Ik heb die tijd wel eens horen fluisteren, let wel fluisteren, dat het toch niet kon om een 'homo' op het bordes, of als Min. President afgevaardigde naar bijv. de U.S.A. Weliswaar voorzichtig hé, heel voorzichtig, want dat klopte niet met de tolerantie van de gevestigde politiek. Nu wacht ik er eigenlijk nog maar op dat zijn moordenaar vervroegd wordt vrij gelaten. Er een stichting voor hem wordt opgericht. Hij komt immers niet meer aan de bak en zonder geld kan deze ziel niet.

En nu hebben wij een nieuw tegen alles aanschoppend progressieve politicus, hij wordt wel beschermd. Wellicht is hij ook een gevaar voor de samenleving, toch?
Goed nadenken hoor voor u hier op antwoordt.

© Geschreven Ivan Grud


 

feedback van andere lezers

  • joplin
    niks zo gevaarlijk dan beschermde politicussen!
    xx
    Ivan: erg bedankt voor je reactie, vr/gr Ivan
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .