writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Olympische Spelen 2012

door GoNo2
Aan de minister van Sportzaken, postdatum

Geachte,

Mag ik er u op wijzen, nu de Olympische Spelen voor de deur staan, dat er meerdere kandidaten over het hoofd gezien zijn? Ik wend mij tot u, gezien de voorzitter van het Belgische Olympische Comité, niet antwoord op mijn mails en brieven. Ik vertegenwoordig een niet geringe groep van atleten, die stuk voor stuk van een nooit geziene wereldklasse zijn. De gemiddelde leeftijd van deze groep bedraagt 68 jaar. In de fleur van hun leven, zou ik zo zeggen. Mag ik enkele sportmannen-en vrouwen voorstellen?
Philemon Brackee is 64. Gewezen Europees kampioen polstokspringen onder water. Houder van verschillende diepterecords.
Prosper Sante, 62, als vijftienjarige brak hij het record bierpulwerpen. Een record dat nog steeds standhoudt. Met een afstand van 37,79m.
Mathilde Crombez, 67. Europees en tevens wereldrekordhoudster vingerhoedwerpen.
Clothilde Crombez, 66. Zuster van Mathilde. Gouden Medaille op de Boerinnenbondspelen van 1962. In de discipline Koeienmelken. Zilver Medaille Kantklossen.
Kamiel Spekslaeger, 82. Liep de honderd meter in een tijd van 12 seconden. Weliswaar nagezeten door de Duitsers, maar 't is de prestatie die telt hé?
Omer Catjes, 78. wereldrekordhouder Katjes-in-het-donkerknijpen. Hij traint nog iedere nacht.
Dit zijn maar enkele topatleten, die niet aan de bak komen. Ik zou graag van u willen weten waarom deze mensen niet opgeroepen zijn? Aan de leeftijd kan het toch niet liggen, hoop ik. In geval van wel, dan ruikt dit naar een verregaande discriminatie. Ze zijn allemaal gezond van lijf en leden. Een gezonde geest in een gezonde lichaam, nietwaar? Als u ervan uitgaat dat ze geen medailles kunnen winnen, dan vraag ik me af waar dan de slogan vandaan komt dat deelnemen belangrijker is dan winnen?
Ikzelf ben in het bezit van het record Nonsensschrijven op de korte-en lange afstand. Heb de marathon (42 km) meerdere malen gelopen. Achterwaarts. Met de wind in de buik.. Voorwaar een sterk staaltje van doorgedreven training. Spijtig genoeg hadden ze de meet in tegenovergstelde richting getrokken…
Ik heb ook de Ronde van de Middellandse Zee gereden op een waterfiets. Door een vergissing van het Dopingagentschap, die beweerden dat ik teveel Kriek in m'n urine had, ben ik spijtig genoeg gediskwalificeerd. Een bak Kriek laat z'n sporen na hé?
Daarom, meneer de minister, vraag ik u beleefd om, alsnog, ons toe te laten tot de Olympische Spelen. Er zijn Spelen voor Gehandicapten, waarom niet voor Bejaarden? Ik zou er prijs op stellen dat ik een spoedig antwoord kan krijgen. Gezien de gevorderde leeftijd van mijn atleten. Het heeft totaal geen zin om te wachten tot ze niet meer in staat zijn om zich te herinneren in welke discipline ze willen uitkomen. Hopende dat u hier rekening mee wilt houden, dank ik u met een grijnslach tot achter m'n oren…

Met vriendelijke groeten

GoNo
President-fondateur van OSvBA vzw ( Olympische Spelen voor Bejaarde Atleten)
Residentie 't Klokkespel
Deugnietdreef, 1 bus 2
2660 Hoboken

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Les félicitations aux président-fondateur
  Klokkespel of niet
  Hier scoort ge mee !
  GoNo2: Dank u!
 • joplin
  blij dat ik terug ben
  heb vandaag dus alweer gelachen
  dank je Gono
  GoNo2: Dank u!
 • warket
  Met de wind in de buik vind ik hier weeral zo een waarachtige uitdrukking.
  GoNo2: Dank u!
 • greta
  OS op de hak genomen, dat is duidelijk. Enorm gelachen GoNo!

  GoNo2: Dank u!
 • MarieChristine
  Geachte president-fondateur,
  met interesse lazen we uw voorstel en hebben besloten om Olympische spelen te organiseren voor bejaarden. Deze zullen van start gaan op 1 april 2013 op de ietwat verouderde site in Sevilla. Naast de gewone disciplines kunnen ook achterwaarts lopen en Kriek drinken opgenomen worden.
  We hopen u hiermee van dienst te zijn en kijken uit naar uw deelname.

  Hoogachtend,
  Philippe M.
  GoNo2: Waarom niet op 28 december 2013?
 • koyaanisqatsi
  Deze verdient alvast goud!
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .