writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Welkom lente

door roggemanj

Voor de eerste keer weer opgemerkt, mijn kikkertjes, mijn lekker vieze padden, allemaal tegelijk aangekomen in mijn vijvertje. Dit is een teken dat de lente nu echt niet meer veraf is, ik mijn bekje weer ga kunnen laten bruinen in het lentezonnetje.

Kunnen ze weer gaan kwaken en spartelen, aan elkaar gaan hangen alsof hun glibberige leventje ervan afhangt. Elke dag weer zal ik hun 'vorderingen' gadeslaan, kijken hoe ze hun liefde al kwakend duidelijk maken, ja tot een stuk in de nacht en ook al houden ze me soms uit mijn slaap, ik lig glimlachend te luisteren naar hun hartstocht.
En als dan op een dag hun doorzichtige eitjes aan de oevers zullen ronddobberen weet ik dat het nieuwe leven terug op komst is. Met duizenden kikkervisjes bevolken ze mijn kleine poel, mijn grotere goudwindes vinden dit een lekker smulfestijn, en mede hierdoor wordt mijn dikkopjes populatie ferm uitgedund.

De zilverreiger kwam ook al een kijkje nemen of zijn favoriete maaltje reeds voorhanden was, eerstdaags kan ik hem terug verwachten, ergens haat ik hem en tegelijk kijk ik er naar uit hem te zien overzweven, wetende dat dit het beestje zijn natuur is..ik laat begaan.

Welkom Lente

 

feedback van andere lezers

 • geertje
  vertederend verhaal Johan. Ik kijk samen met jou uit naar de lente. het hangt in de lucht, mijn keukenraampje staat al open, er stroomt lentelucht naar binnen !

  ik zie zo jouw vijvertjes ontwaken, de kikkers hoor ik kwaken.
  welterusten, liefs, geertje
  roggemanj: de kikkers crossen hier mijn oprit op en af :-)
 • commissarisV
  Je kunt het geloven of niet:net, tijdens het joggen heb ik op een pad getrapt, gelukkig zonder al te ware gevolgen, maar er zweefde geruisloos een blauwe reiger boven onze hoofden... heb de pad niet weergezien.Wreed en tegelijk heel mooi, die dingen...
  roggemanj: ja....ik weet wat je bedoeld
 • Leona
  mooi verhaal, lieflijk,
  wel hartelijk gelachen met de fb van commissV
  roggemanj: hihi :-)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .