writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De laatste woensdag in augustus 2012

door warket

Eet minder vlees. De toekomst is plantaardig. Naar welk lichaamsdeel kijkt men het meest wanneer men aangekleed voor een spiegel staat? Een reproductie. Hij hield metaalbouten bij. In de jaren zeventig was dat nog rendabel. Wanneer René op een feestje uitgenodigd werd bracht hij allerlei zelfgekochte grapjes mee zoals een protlapje dat je stiekem naast je tafelgenote op een stoel legt net voor ze zich erop neerploft. Zijn publiek lacht. René gaat verder. Opeens gooit hij zijn inktpot leeg over het gezelfschap. Oei, wat doet hij nu.!
Zes uur. Het is nog donker en fris. Het opkomende licht gaat de omgeving oerwoudachtig maken. De boom die twee nachten geleden in een storm omver was gewaaid is van het pad geruimd. Aan de Sluisstraat kippen de laatste vrachtwagens aanvullingsgrond over de ingewanden van een gesloopt gebouw. Ik moet erop toezien dat alles volgens de regels der kunst verloopt. In de late namiddag zal ik mij door deze stad verplaatsen om ze te verlaten. Het strijklicht gaat dan een schaduw van wat is over paden gooien. Dan wordt het rustig. Wanneer je leegloopt heb je geen inspiratie meer nodig. Niets meer toe te voegen. Het komt vanzelf uit de leegte.

 

feedback van andere lezers

  • GoNo2
    Gezelfschap?
    warket: min of meer...wie weet
  • joplin
    eenmaal vlees in een week
    ogen bekijk ik het meest
    vliegende inktpotten
    alleen bij zotten
    lopen ze leeg je hersenen
    kan inspiratie zich settelen
    xx
  • Rothe
    Ik denk beiden.
  • Danvoieanne
    GEVOELVOL ...
    warket: Bedoel je met de wereld de aarde os samenleving?
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .