writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De wachtkamer

door lilKim

Ik zit op een stoeltje in een geelgeschilderde kamer. Aan de muren hangen verschillende foto's en mededelingen, op de kast staan folders en pakketjes. Aan mijn voeten staat een gifgroen reisbakje met mijn zwarte poes. In de hoek rechts van mij zit een oudere dame met een kleine Jack Russell die constant op haar schoot wil kruipen, recht voor me een lange, jonge vrouw met eveneens een reisbakje aan haar voeten. Haar poes bekijkt me onderzoekend. Ik voel me ongemakkelijk en kijk even naar het gezicht van haar baasje. De vrouw kijkt net op en betrapd tover ik een glimlach op mijn gezicht, die maar half en half beantwoord wordt. Verlegen wend ik mijn hoofd af. Op het gehijg van het hondje na blijft het stil in de kamer.
De stem van de arts komt dichter bij, we kunnen letterlijk verstaan wat ze zegt. De deur links achter mij gaat open en een blonde man met een labrador komt buiten. De vrouw tegenover mij kijkt hem flirtend aan. Enkele seconden later is hij uit beeld verdwenen. De arts kijkt de kamer rond en vraagt wie de volgende is. De dame in de hoek staat op en loopt de praktijk binnen. De deur wordt weer gesloten.
De jonge vrouw en ik zijn nu alleen in de kamer. Ik verzet me even en fixeer mijn ogen op een poster rechts van de vrouw. Ze neemt haar gsm en begint wat te tikken, haar hoofd diep gebogen. Mijn kat laat een klagende miauw horen, het duurt hem allemaal te lang. De vrouw schenkt hem een medelevende blik, een vertederende glimlach op haar lippen. Dankbaar kijk ik haar aan. Onze ogen maken contact...
Trippelende pootjes verbreken het moment. Een Franse Bulldog snuffelt aan mijn kat. Zijn baasje, een man van rond de veertig, trekt de hond voorbij het reisbakje. Hij mompelt "Goeienavond" en gaat op de tweede stoel naast mij zitten. De stilte keert terug en we kijken wat verveeld de kamer rond. Ik buig me voorover en zoek met mijn vingers door de tralies van het reisbakje naar mijn kat. Hij streelt met zijn kopje tegen mijn hand, ik krab gewillig achter zijn oren. Even later voel ik zijn schurende tong op mijn huid, waarna hij zijn tanden in mijn vinger zet. "Wispelturig beest," denk ik terwijl ik mijn hand wegtrek.
Het openen van de deur doet me opschrikken. De oude Jack Russell cirkelt rond de benen van zijn baasje terwijl ze de dierendarts een hand geeft en de praktijk verlaat. Voordat de dierenarts naar de volgende vraagt, neem ik de hengsels van het reisbakje vast. Terwijl ik opsta, voel ik opluchting door mijn lichaam stromen. Met een "Goedenavond" verlaat ik de wachtkamer.

 

feedback van andere lezers

  • waterklok1
    schitterend beschreven!
    kleurrijk..
    kus
    lot
    lilKim: Dank je, lot.
    Greetz
  • geertje
    een observerend stukje "schrijven"
    het leek alsof ik er zelf bij was.
    PRACHTIG
    liefs,
    lilKim: Ik beschrijf graag gebeurtenissen in mijn schrijfsels en probeer zo mijn kijk op de wereld mee te geven aan mijn lezers.
    Bedankt voor je commentaar.
    Groetjes
  • Ghislaine
    Prima.
    lilKim: Bedankt.
  • duivelstrikje
    leek, dagelijks leventje,
    heel erg leuk.
    Neutraal.
    Kusjes
    fientje
    lilKim: Dank u, fientje.
    groetjes
  • harmandi
    Je hebt dit heel mooi en levensecht beschreven, LilKim. Ik sluit me aan bij Geertje: het was even of ik weer net als vroeger in de wachtkamer van de dierenarts zat. Heel knap.
    lilKim: Dank je, harmandi, voor je lovende woorden.
  • Punster
    Kun je al die passieve zinnen omzetten in aktieve?
    Wat voor moment het ging worden tussen jou en die andere vrouw vraag ik af...
    lilKim: :)
    Bedankt voor je tip. Ga er nog een beetje aan prutsen.
  • Vansion
    Kan het zijn dat ik dit al eens gelezen heb? Ja he?

    Schrijven als louter 'registreren'. Heeft wel iets.

    Wat is dat van die passieve zinnen hierboven? Ik vind er geen...

    lilKim: Ik vind het wel leuk om via een observatie mijn kijk op het gebeuren/de wereld mee te geven.

    Ik zou de tekst nog eens moeten herlezen, op zoek naar die passieve zinnen. Als ik ze vind, geef ik je een seintje.
  • VickyLievens
    Echt super!
    Groetjes Vicky

    lilKim: Bedankt!
    Greetz
  • RolandBergeys
    Levensecht inderdaad. Knap!

    Als je zin hebt, ga naar mijn nieuwste verhaaltje Manuel.
    lilKim: Dan ben ik in mijn opzet geslaagd!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .