writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Boekenbeurs

door erwee

Voor een gozer als ik, die geen kookprogramma heeft op tv, die niet als voetbalkenner op de zondagavond bij Frank Raes gaat zitten, omdat voor mij anno nu een voetbal eerder de vorm van een rechthoek heeft, is de Boekenbeurs alsnog een succes zonder weerga geworden.
Op zaterdag 3 november probeerde ik in de Antwerp Expo de massa te trotseren om de eigen aankopen te verrichten en vervolgens aan stand 432 te raken. Gunther Leroy, CEO van drukkerij Het Punt, Start2publish, deLeeswinkel en WriteHi(s)story, evenals coach van het krachtbalteam 'De mosselen zijn nog niet aan de wal' uit Baasrode, bij Dendermonde, offreerde mij direct een stoel en een whiskey van een of ander Schots merk.
Voor mij had Marc G. Haagen zitten zweten tijdens zijn signeersessie. Ik nam dat vanaf 14 uur over. Wel te verstaan met mijn Verzonnen Waarheden, nog steeds populaire autobiografisch fictieve novelle, en de dichtbundel ...en iets voor de dames... Luchtdoorlatende poëzie. De cover van deze uitgave, de print van een houtskooltekening van een omgekeerd op bed liggende lezende, doch naakte dame, sprong meteen bijzonder in het oog. Zowel bij de dames, maar vooral bij de mannelijke aanwezigen.
Warm was het in hal 4. Een half uur zat ik daar, kijkend naar honderdduizenden wandelaars, alsof het daar ging om een wandeltocht ter sponsering van krachtbalteam 'De mosselen zijn nog niet aan de wal' uit Baasrode nabij Dendermonde. Waarvan zoals gezegd Gunther Leroy dus na z'n uren als CEO van drukkerij Het Punt plus Start2publish plus deLeeswinkel plus de schrijverssite WriteHi(s)story, de coach is.
Dan plots een eerste verkoop. De dichtbundel. Een veertiger kocht hem voor zijn vrouw. In het vooruitzicht van Kerstmis, zei hij. Ja, ja, ik begrijp het, zei ik met een grijnsgrinnik, en signeerde plechtig het exemplaar. Het moet niet elk jaar een handtas zijn, verdedigde de man zich nog.
Mensen dachten na over het drinken van een koffie in de restauratie tegenover de stand. Eerst evenwel gingen mijn titels een handtas in. Onder de klanten zelfs Lady Linn, knappe zangeres van I don't wanna dance, zoals men zich herinneren kan van enkele zomers her. Na het hanteren van mijn pen, heb ik haar nog een halve minuut laten dansen op de tonen van de Minutenwals van Frédéric Chopin, in 1847 geschreven voor piano. Componeren voor piano, dat kon Chopin tussen de soep en de patatten.
De mensen bleven toestromen. Brachten mijn lange haren het volk in de war? Werd ik als dusdanig verondersteld die vent te zijn uit Gent? Neen, ik ben niet een voorzitter/coach van een minivoetbalteam met als naam FC Muggepuut uit de Arteveldestede. Boek na boek verdween van de tafel om terecht te komen in een bruine papieren zak en vervolgens nogeens in een plastic draagtas, een aardigheidje van Boek.be om de aankopen veilig thuis te krijgen.
Het feit dat Gunther Leroy, CEO van drukkerij Het Punt, Start2publish, deLeeswinkel alsook WriteHi(s)story, en tevens de coach van het krachtbalteam 'De mosselen zijn nog niet aan de wal' uit Baasrode bij Dendermonde, mijn Verzonnen Waarheden gecatalogeerd heeft onder het item Romantiek en de dichtbundel ...en iets voor de dames... ondergebracht heeft in de rubriek Poëzie (zie de site) bracht mede dat ik die derde november omstreeks zestien uur dertig op droog zaad zat. En ik had de contractuele verplichting om die stoel te blijven bezetten tot achttien uur. Dat werd schuifelen achter die tafel, het gewicht een keer verleggen van het ene been naar het andere. Aanvankelijk niet echt een probleem, maar plots schoot er een geweldige kramp in het rechterbovenbeen. Enfin soit.
De tiende november bracht hetzelfde gegeven. Zonder krampen evenwel. Er liepen dames voorbij de stand die te puriteins waren om de dichtbundel aan te schaffen. Alles kan. Er waren mannen die loensten naar de cover met de naakte houtskooltekening. Maar alweer eindigde de dag met een lege tafel en een leeggeschreven vulpen van het merk Tamoltrade. Ik was dan ook hoogdringend toe aan een sigaartje van het fijnere type.
Volgend jaar denkt Gunther Leroy, CEO van drukkerij Het Punt, Start2publish, deLeeswinkel en WriteHi(s)story, evenals coach van het krachtbalteam 'De mosselen zijn nog niet aan de wal' uit Baasrode nabij Dendermonde aan een grootse stunt, vertelde hij me na onze twaalfde Duvel. Een collega-coach uit het Afrikaanse krachtbal kan hem een groep Zuludansers bezorgen. Dat wordt in november 2013 iedere dag een klein uur traditionele krijgshaftige danspasjes.

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Sorry, ik dacht dat die Zulu's er dit jaar al bij waren?
  erwee: Dit jaar was een optreden voorzien van een meiske uit het IJslandse Selfoss. Het kind bleek de temperatuur in die hal niet aan te kunnen. Dat schoot telkens recht op haar darmen. Vandaar dat ze nu thuis zit met zwaar gewichtsverlies.
  In elk geval: zeer bedankt voor de lezing.
 • andremoortgat
  Gunther Leroy, CEO van drukkerij Het Punt, Start2publish, deLeeswinkel en WriteHi(s)story, evenals coach van het krachtbalteam 'De mosselen zijn nog niet aan de wal'

  Wanneer zijn de mosselen aan wal ???
  erwee: Als de Gunther iets bij de hand heeft om in de koffie van de tegenstander te doen.
  Zeer bedankt voor de lezing.
 • Wee
  Op z'n Erwees! :) Graag gelezen.
  Groetjes voor jou,
  x
  erwee: Het ging mij een beetje om die herhalingstechiek mbt. onze ceo.
  Zeer bedankt voor het lezen en je reactie.

  Had je mijn Terrasgedachten gezien op Schrijverspunt?
 • warket
  Tof dat mensen je boek kopen. Van mij is er één exemplaar in de boekhandel terecht gekomen.
  erwee: Goed zo! En bedankt voor de lezing.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 3 stem(men), 60%
Goed: 2 stem(men), 40%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 67 bezoekers online, waarvan 0 leden: .