writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Valentijn

door erwee

Wij mannen, we hebben het weer aan onze fiets. Om nog maar te zwijgen over onze broek. Venten ter land, ter zee of in de lucht, let op: 14 februari komt in razende vaart op ons af. Dat wordt weer aanschuiven in *'t Boeketje*. Tenminste als je resideert in de omgeving van Lendelede, Poperinge, Dadizele, Poppel-Ravels, Veltem-Beisem, Zwijnaarde of Wommelgem. Naar *'t Boeketje* in Shopping 1 aan de Rootenstraat 8 te 3600 Genk hoeft men zich niet te begeven wegens GESLOTEN. Eveneens zijn er geen rozen of andere bloemen en planten te vinden in *'t Boeketje* te Moerbeke-Geraardsbergen. Omwille van het simpele feit dat dit een krantenwinkel is.
Ooit, tijdens mijn leven als getrouwde pipo, heb ik 14 februari opgelost aan de hand van prachtige wenskaart. Die heeft het maanden uitgehouden op de hoek van de schouw in de strikt persoonlijke werkruimte van ondergetekende. Rozen houden het zo lang niet uit. De tekst aan de binnenzijde van die kaart beschreef de hoop op nog vele jaren samen, en meer van die onnozele goddamned fucking bullshit. Het verdict volgde twee jaar later. Zij wilde niet verder en koos voor een vluchtweg naar Kameroen. Op een deserteur schiet men niet. Men laat die lopen. Mijn motto in die dagen.
Voor dit jaar heb ik een andere oplossing. Er kwam een vriendin in mijn leven. Hoe gaat dat? Je zit samen in een praatgroep voor inwijkelingen uit Bagdad, Syrië, Kigali-Rwanda, Guinée, de Filipijnen, Kenia, Veracruz-Mexico. Noem maar op. Cuba en Venezuela niet te vergeten. Je helpt die mensen op weg met de Nederlandse taal. Vrijwilligers zijn altijd welkom en goedkoop.
Na een helse winter heeft de weerman het op de kijkbuis plotsklaps over zomerse lentedagen en records. Zijn boze blikken op het scherm zijn onverhoeds getransponeerd naar olijke snuitentrekkerij. Twee uren Nederlands praten levert droge kelen op. Een eerste terrasje volgde. Privé kwam er een gesprek omtrent de lokale maatschappij die instaat voor de verhuur en exploitatie van geleased onroerend goed. Het zorgt bij de bewoners voor nogal wat onvrede op het vlak van onderhoud van onderhavige huizen en appartementsblokken.
Terrasjes of een etentje bleven het samenzijn vervolgen plus een trip naar het Waalse Blégny. Eén filosofie zou aangehouden worden: zij koningin onder haar dak, ik koning onder het mijne. Liefde alsook l'amour evenals die Liebe kwam opzetten. Geen tekeningen.
Ook geen rozen aanstaande donderdag. Een schrijver hoort z'n pen te bezigen, zijnde een Toshiba laptop, kostprijs € 449,00, en dus is er op dit moment in Baasrode-Dendermonde een boek in de maak. =Bijzonder= is de titel.
Omdat zij voor mij zo uniek is. Omdat de woorden zo gemakkelijk te vinden zijn als de taal LIEFDE is. Omdat dit veertig pagina's tellende schrijfsel meer suiker bevat dan koffie. Nochtans haar meest geliefkoosde drank. Het is te vinden in deleeswinkel.be van drukkerij Het Punt. Voor een prijs die niet uitstijgt boven die van een kilo Douwe Egberts.

 

feedback van andere lezers

 • Hope
  "Omdat zij zo uniek is. Omdat de woorden zo gemakkelijk te vinden zijn als de taal liefde is." Zo mooi: veel geluk in de liefde, Erwee.
  Van harte,
  Hope
  erwee: Zeer bedankt voor de lezing. Ze heeft het in twee nachten uitgelezen.
 • Wee
  Omdat dát de redenen zijn die er toe doen!
  x
  erwee: Bedakt voor de lezing hoor. Het doet er wel wat toe.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 1 stem(men), 33%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 65 bezoekers online, waarvan 0 leden: .